Gizemli güçler insanlara neden tuhaf gelir!

Gizemli Güçler İnsanlara neden tuhaf geliyor!


BU SORUNUN cevabı büyük ölçüde kişinin yaşadığı yere, dini inancına ve yetiştiği kültüre bağlı olabilir. Sizin yaşadığınız yörede insanlar neden gizemli güçlerin çekiciliğine kapılıyor? Aşağıdaki noktalardan biri bunun nedeni olabilir.
● Merak İnsan, doğası gereği meraklıdır ve gizemli görünen şeyler her zaman ilgisini çekmiştir. Bu yüzden de bazıları doğaüstü güçlerin kaynağını bilmek ister. Örneğin biri, sırf denemek için Quija tahtası kullanabilir ya da doğru çıkıp çıkmayacağını görmek için yıldız falını okuyabilir. Bazıları da bir ruh çağırma seansına katılabilir ya da medyumlara danışabilir.
● Eğlence Eğlence dünyasına baktığımızda, son yıllarda gizemli şeyleri ve eski pagan inanışlarını konu alan kitaplarda, filmlerde ya da bilgisayar oyunlarında büyük bir patlama olduğu görülüyor. Üstelik bunların bazılarında şiddet ve cinsellik açıkça sergileniyor.
● Gelecek kaygısı Kutsal Kitapta yüzyıllar öncesinden şu sözler kaydedildi: “Son günlerde çetin ve bunalımlı bir dönem gelecek” (2. Timoteos 3:1). Gerçekten de zor bir dönemde yaşıyoruz; birçok insan kendilerine yol göstermesi için astrologlara, kehanette bulunanlara, falcılara ve medyumlara danışıyor. Bir medyum, mesleğinin “ekonomik krizden etkilenmeyen birkaç sektörden biri” olduğunu belirtiyor ve şöyle ekliyor: “İnsanlargenellikle hallerinden memnunken size gelmezler.” Kanada’daki bir falcı ise şunları söylüyor: “Büyük işadamları tarafından artık sık sık aranıyorum; ya ofislerindeki özel telefonlardan arıyorlar ya da kalabalık bir odada cep telefonlarından arayıp fısıldayarak konuşuyorlar.” Sonra şunları ekliyor: “Bu insanlar eskiden medyumlara danışmayı şüpheyle karşılayan ya da buna pek yanaşmayan kişilerdi.”
● Hastalık Bazı ülkelerde ciddi sağlık sorunları olan kişiler çoğu kez doktorlardan ümidi kesip gizli güçler yoluyla şifa verenlere yöneliyorlar. İnsanlar hastalıklarının nazar ya da büyüden kaynaklanabileceğini düşünüyor. Hastanın dostları ya da yakınları büyüyü bozmak için kurşun döktürüyor, bir büyücüden yardım istiyor ve bazen bunun karşılığında büyük ücretler ödeyebiliyor.
● Korunma ve şans umudu Türkiye de dahil olmak üzere birçok Ortadoğu ülkesinde, belirli günlerde binlerce kişi türbeleri ziyaret ediyor. İnsanlar orada iş, ev, araba, çocuk sahibi olmak için adaklar adıyor. Birçok kişi kendilerini, ailelerini ya da sahip oldukları şeyleri koruyacağına inandığı için nazar boncuğu veya muska takıyor. Dünyanın başka yerlerinde ise, insanlar ölülerin ruhlarının medyumlar aracılığıyla kendilerine şans getirebileceğine inanarak mezarları ziyaret ediyorlar.
● Çocukları tehlikelerden korumak Papua Yeni Gine’de yaşayan birçok anne yeni doğan çocuğuyla gece dışarı çıkmaz; kötü ruhların bebeğe zarar vermesinden korkar. Uganda’da ise anneler bebeklerini koruması için el ya da ayak bileklerine ipten bileklikler takarlar; bunlara bazen boncuk ya da çeşitli kabuklar da dizilmiş olabilir.
● Sevilen birinin ölümü Ünlü Sherlock Holmes hikâyelerinin yazarı, İngiliz Sir Arthur Conan Doyle oğlunu, erkek kardeşini, kayınbiraderini ve bir yeğenini I. Dünya Savaşında kaybetti. Doyle ve karısı perişan ve umutsuz bir şekilde, ölmüş olan oğullarıyla konuşmak için seanslara katıldılar. Bugün de birçok insan ölmüş yakınlarıyla iletişim kurmak için medyumlara başvuruyor. Bazı ülkelerde hem geleneksel inançlar hem de “Hıristiyan” kiliseler, öfkeli ruhların ölüme yol açtığını öğretiyor. Böyle ülkelerde insanlar, yaşadıkları toplulukta ardı ardına görülen ölüm belasını savmak için pahalı ayinler yapıyorlar.
● Ölülerden korkmak Ölümle ve ölülerle ilgili inanışlar tüm insanlığı etkilemektedir. Birçok ülkede insanlar ölüleri yatıştırmak ya da onlara sevgilerini “kanıtlamak” amacıyla, bedenlerinde yara açmak da dahil çeşitli törelere uyuyorlar. Pasifik Adaları’nda yaşayan bazı halklarda dul kalmış erkek ve kadınlar siyah giysiler giymek zorundadır; bunun yanı sıra ölen eşin sevdiği yiyeceklerden uzak durarak aylarca bir evde kapalı kalarak yas tutmaları gerekir. Bu âdete uyan insanlar depresyona girebiliyor, aç kalıp hastalanıyor, hatta ölebiliyorlar.
İnsanları gizemli güçlere çeken pek çok etken olduğu açıkça görülüyor. O halde, bu tür öğretilerin asıl kaynağını anlamamız çok önemlidir! Bu konudaki gerçekleri önümüze serebilecek bir kitap var; bu, Kutsal Kitaptır. Şimdi onun gizemli güçler konusunda ne dediğine bakalım.

KAYNAK: ONLİNE KÜTÜPHANE

Yorumlar