Tarihte En Az Bilinen 3 İlginç Olay

Jonestown Massacre, 1978



Modern tarihin en rahatsız edici olayı Jonestown Massacre en büyük kaydedilen toplu intihar olayıdır. Ve başlangıç noktası “drinking the kool-aid” olmuştur.  18 kasım 1978 tarihinde Junestown, Guyana bölgesinde 900'den fazla kişi isteyerek siyanür zehirlenmesinden ölmüştür. Yerleşim Jim Jones 1950'de bir komunist tarafından oluşturulmuştur. Kendi vatandaşları için Jonestown olarak anılıyordu.








Tunguska Patlaması 1908


30 Haziran 1098'de 5.0 şiddetinde ki depremin etkileri olduğu tahmin edilen 2000'den fazla atom bombaları Tunguska, Sibirya'yı vahşi bir şekilde salladı. Bu sıcak ve parlak patlama üzerine milyonlarca ağaç yıkıldı. Patlama toz olarak Londra'da kendini göstermeyi başardı Gece gökyüzünü yaktı.


Bu zaman kadar bu olaya hala neyin neden oldğunu bulunamamıştır. Bazı bilim adamları ise Meteorun hemen yere düşüp patladığını iddia etmişlerdir. Olaya tanıklık edenler ise Gökyüzünden inen bir ateş topu gördüklerini iddia edip yıkımın sebebininde bu olduğunu iddia ettiler. Bazıları ise UFO çarptığını bazıları Nikola Teslanın hatası olduğunu ve bazılarıda kara bir deliğin dünyaya dokunduğunu iddia etti.

Mary Celeste kaybolması, 1872



7 Kasım 1872 tarihinde, Kaptan Briggs Cenova, İtalya yoluna New Yorktan çıktı. Briggs eşi ile İtalyan şaraplarını güçlendirmek için gerekli olan ticari alkol 1701 varil teslim etmeye hazırdı. Yanlarında 2 yaşında ki kızları'da vardı ve 7 mürettebat vardır. Ne yazık, Mary Celeste italya'dan ayrıldıktan sonra bir daha görülmedi.



Yorumlar