2016 yılında Dünyada Ki En İyi 10 Eski Ağaç



Bilim adamlarına göre, ağaçlar karbon dioksit, karbon monoksit, kükürt dioksit ve diğer birçok zararlı gazlar çeker ve karşılığında oksijeni serbest bırakır. Oksijen, insanlar ve hayvanların yaşayamasını sağlar, dolayısıyla ağaçlar kuşlar ve diğer hayvanlar için yaşam alanı ve yiyecek sağlamak için bir ekosistem gerekiyor.
Bugün, dünyanın en iyi 10 eski ağaçlarına  bakıyor olacaksınız.
Kral Meşe



Kongeegen "Kral Meşe", Danimarka'da eski bir meşe ağacı anlamına gelir. Bu ağaç tahminlere göre Avrupa'da 1500 yıldır yaşıyor. Aynı zamanda Avrupa'nın tamamının en eski ağaç'ı olarak bilinir.

KESTANE AĞACI



Sicilya'da 2000 Yılı aşkın bir süredir yaşadığı biliniyor ve bir dünya rekoru bulunuyor.

 Jomon sugi


Jomon Sugi Japonya'da, Yakushima üzerinde bulunan yaklaşık 83 metrelik yüksekliği ve 53 metrelik çevresi, büyük bir Cryptomeria ağacıdır. Bu onun ismini aldığı Jomon Dönem dayanıyor. bazıları 7000 yıldan daha eski olduğunu iddia ediyor. Fakat  ağacın büyüme halkası kullanılarak hesaplanırsa, bu yaklaşık 2000 yıllık.

Jardine Ardıç

.Jardine Ardıç sık sık Cache National Forest Logan Cayon içinde bulunan en eski ağaç olarak anılır. 23 Temmuz 1923 tarihinde Maurice Kan Linford tarafından keşfedildi ve 1500 yıl yaşadığı söylenir.

İran Aberkuh 6. Cypress



İran Ulusal Hareketi, Yazd eyaletinde bir selvi ağacı. Asya'nın tamamının en eski canlı ağaç olma unvanını kazanıyor 4000 yıl yaşındadır.
 Llangernyw Yew Wales

4000 yaşındadır. Galler eski ağaçtır.

Alerce MILENARIO Andes Dağları

Alerce Milenario veya Gran Abuelo de Zerdüşt Sarv gibi bir selvi ağacı olduğunu ve dünyanın en eski ağaçlardan biri olarak bilinir. 


ESKİ TJIKKO 

Eski Tjikko İsveç Dalarna ili Fulufjället Dağı'nda bulunan bir ladin ağacı.


KALİFORNİYA'YI 2. Methuselah

Methuselah neredeyse 5000 yıldır bizimle birlikte yeryüzünde yaşayan en eski şeydir.

PANDO IN UTAH

1 milyon yıldır varlığını sürdürdüğü tahmin edilmektedir. Titreyen Dev 107 dönümlük ve 6615 ton ağırlığında, aynı genetik belirteçleri tarafından tek bir canlı organizma olarak belirlenen ve bir büyük yeraltı kök sistemine sahip olduğu varsayılır.

Yorumlar