Cep Telefonu ve Akıllı Telefonlar Hakkında İlginç Bilgiler




Bircoğumuz cep telefonu ve akıllı telefonlar hakkında her şeyi bildigimizi sanırız ancak bilmedigimiz cok fazla şeyler var.Sizlere bu haberimizde cok fazla bilinmeyen cep ve akllı telefon gerçeklerinin bir listesini sunacağız.


1.Mühendislik Şaheserleri

Modern akıllı telefonlar,uyumluluk için ince ayarlar yapılarak titizlikle seçilen yüzlerce bileşenle inşa edilir.Böylece akıllı telefonlar mükemmel bir uyum içinde çalışır.Tahmin edilmelidir ki tam fonksiyonlu bir çep telefonu yapmak için yeterli parçanın olması gerekir.

2.Acil Şarj

Şarjınız mı azaldı? Eddişelenmeyin yeni akıllı telefonlarda gelen bir özellik bu sıkıntıya çare oluyor.Yeni telefonlarda kendi ivme ve güç yönetim sistemine dogrudan kabolu jireskopik sensörler mevcut.Bir akıllı telefonu 45 saniye salladıgınız zaman size yaklaşık 10 dakika daha yetecek enerjiyi üretiyor ve acil durumlarda şarj sorunu bitiyor.

3.Düşük Sinyal Alan Aramalar

Bir hücresel kule ile cep telefonu arasındaki mesafe.Cihazın cağrı kalitesi üzerinde oldukça fazla etki yapmaktadır.Böyle durumlarda yüksek sesle konuşurken kule sizi daha iyi duyacaktır.

4.Herkese Bir Tane Var Gibi Görünüyorum

Akıllı telefonlar kendi popülaritesinin zirvesinde ve bunarın sayısının gün geçtikçe cok daha büyümesi bekleniyor.Cep telefonu kulllanıcılarında geçen yıldan bu zamana kadar %17 artış olmuştur.Dünya çapında 14 milyar 300 milyon akıllı telefon kullananlar bulunur.Cep telefonları üzerinde iletişim 1823'ten  fazla dilde ve 570 ülkede yapılıyor.

5.Gizem Mesaj

Tahminlere göre yaklaşık 100000 İphone modelinin mahfazanın iç tarafı üzerinde "Yardım!" yazılı.Bu olgunun arkasındaki neden henüz bilinmiyor.

6.Şarj Olduğunda Bir Telefon Ağırdır

Bir telefon özellikle listesinde ağırlık birimi de yer alır ve ağırlıgı kullanıcı tarafından oldukça önemlidir.Çünkü cete taşınan bir cihaz ve kimse kendi cebinde ağır bir yük istemez.Telefonunuzu şarj etmeden ve şarj ettikten sonra ayrı ayrı tartın.Şarj edilen telefonun daha agır oldugunu hissedeceksiniz şarjın telefonların ağırlıgı üzerinde etkisi var.

7.Oleofobik Kaplama Nasıl Yapılır

En akıllı telefonların ekranlarında cam yüzeyine yapıştırılmış ozel bir kaplama var ve parmak izlerini önler.Bu ekran sucul kuşların kuru tüylerini tutmak için kullandıgınız bir tür hayvansal yagdan yapılır.

8.Sizin Büyük Büyük Dedelerinizin De Bir Telefonu Vardı

Cep Telefon icadı uzun yıllar öncesine dayanır ancak,cep telefonu pazarında en önemli artış son 10 yılda yaşandı.




Yorumlar