Erkeklerin Hoşuna Neler Gider Ve Kızlara Bakış Açıları



Popüler bir kız olduğumu biliyor, çünkü ona benden hoşlanan çocuklardan söz ettim. Arkadaşlarımın ne kadar saçma şeyler yaptığını anlattığımda da güldü. Ayrıca zeki olduğumu da biliyor, çünkü söylediği birkaç şeyi düzelttim. Kesin benimle çıkmak istiyor!
Güzel bir kız, ama çok boş! Ağzımı açıp bir şey söyleyemedim bile. Fırsat bulup konuştuğumda da hemen beni düzeltiyor. Bir bahane bulsam da kaçsam!
HİÇ KENDİNE bu soruyu sorduğun oldu mu? Öyleyse yalnız değilsin. Aslında bu konuda hiçbir sıkıntı yaşamayacağını düşündüğün kızlar bile aynı duyguları yaşıyor. Örneğin güzel, zeki ve hoşsohbet olan Joanne isimli bir kız şöyle diyor: “Çoğu zaman erkeklerin benden hoşlanmadığını hissediyorum. Beğendiğim birkaç çocuk ilk başta bana ilgi gösterdi, ama sonra benimle konuşmayı kestiler.”
Acaba erkekler nasıl kızlardan hoşlanır? Neler onlara itici gelir? Düzgün bir çocuğun dikkatini çekmek için ne yapabilirsin?
Neler Yapabilirsin?
● Kendi görüşlerin ve hedeflerin olsun. Ergenlik dönemine girdiğinde erkekler herhalde eskisine göre daha çok dikkatini çekmeye başladı. Bu dönem boyunca birden çok erkekten hoşlanmış olabilirsin, bu normal. Fakat gördüğünde kalbinin hızla çarptığı ilk erkeğe gönlünü kaptırırsan duygusal gelişimin olumsuz etkilenir ve Tanrı’nın istediği nitelikleri geliştirmen daha zor olur. İyi nitelikler geliştirmen, ‘zihnini yenilemen’, yani meselelere Yehova’nın açısından bakmayı öğrenmen ve kendine hedefler koyup bunlardan bazılarına erişmen zaman ister.
Birçok erkeğin, henüz kişiliği oturmamış, saf kızları beğendiği doğrudur. Ancak böyle erkekler bir kızın kişiliğinden çok fiziğiyle ilgilenir. Öte yandan olgun bir erkek, ilişkilerini güçlendirecek niteliklere sahip bir kız arar.
Erkekler şöyle diyor: “Kendi görüşleri olan, kendinden emin bir kız bana çekici gelir” (James).
“Ne söylersem ‘bence de’ demeyen, fikirlerini dürüstçe ama saygılı şekilde ifade edebilen bir kızdan hoşlanırım. Bir kız çok güzel olabilir, ama sadece duymak istediklerimi söylüyorsa kendimi onun yanında rahat hissetmem” (Doruk).
Bu gençlerin sözleri hakkında ne düşünüyorsun?
․․․․․
● Saygılı davran. Sen nasıl sevilmeye ihtiyaç duyuyorsan, erkekler de kendilerine saygı duyulmasını ister. Bu nedenle, Kutsal Kitap kocaya karısını sevmesini söylerken kadına kocasına ‘derin saygı duymasını’ söyler. Yüzlerce genç erkekle yapılan bir ankette, katılanların yüzde 60’tan fazlası sevgiden çok saygı görmeye önem verdiğini söyledi. Aynı anket yaşça daha büyük erkeklerle yapıldığında ise bu oran yüzde 70’e çıktı.
Elbette saygı göstermek, kendi görüşlerinden tamamen vazgeçeceğin ya da fikirlerini hiçbir zaman dile getirmeyeceğin anlamına gelmez. Fakat bir erkeğin senden hoşlanması ya da seni itici bulması, görüşlerini nasıl ifade ettiğine bağlı. Eğer söylediklerine devamlı karşı çıkarsan ya da onu sürekli düzeltirsen ona saygı duymadığını düşünebilir. Ancak karşındakinin görüşlerine saygı duyduğunu gösterir ve söylediği bir şey hoşuna gittiğinde bunu dile getirirsen, o da senin görüşlerine daha çok değer verir ve söylediklerini daha kolay kabul eder. Aklı başında bir erkek ayrıca, ailene ve başkalarına da saygılı davranıp davranmadığına dikkat edecektir.
Erkekler şöyle diyor: “Bana göre bir ilişkide olması gereken ilk şey saygı. Sevgi sonradan da gelişebilir” (Adrian).
“Bence bir kız bir erkeğe saygı gösterebiliyorsa onu kesinlikle sevebilir de” (Mark).
Bu gençlerin sözleri hakkında ne düşünüyorsun?
․․․․․
● Uygun giyin ve kişisel temizliğine dikkat et. Giyim kuşamın, düşüncelerini ve kişiliğini etrafındakilere ilan eden bir hoparlör gibidir. Sen daha konuşmaya başlamadan görünüşün karşındaki erkeğe çok şey anlatır. Kıyafetlerin düzgün ve ölçülüyse karşındakine senin hakkında güzel bir mesaj verir. Fakat açık veya özensiz giyinirsen, gayet net ve maalesef olumsuz bir mesaj vermiş olursun.
Erkekler şöyle diyor: “Bir kızın giyim tarzı onun hayata bakışıyla ilgili çok şey anlatır. Mesela açık saçık ya da kötü giyiniyorsa, dikkat çekmek için her şeyi yapabileceğini düşünürüm” (Adrian).
“Saçları bakımlı, güzel kokan ve yumuşak bir ses tonu olan kızlar hoşuma gider. Beğendiğim güzel bir kız vardı, fakat pek temiz olmaması beni hemen ondan soğuttu” (Ryan).
“Elbette açık giyinen bir kız insana ilk bakışta çekici gelebilir. Ama ben asla böyle bir kızla çıkmam” (Nicholas).
Bu gençlerin sözleri hakkında ne düşünüyorsun?
․․․․․
Nelerden Kaçınmalısın?
● Cilve yapma. Kadınlar isterlerse erkekleri kolayca etkileyebilirler ve sahip oldukları bu gücü iyiye ya da kötüye kullanabilirler. Ancak bu gücünü tanıştığın her erkek üzerinde denersen, “herkese boncuk dağıtan” biri olarak tanınırsın.
Erkekler şöyle diyor: “Çekici bir kızın sadece yanında oturmak ya da omzunun ona değmesi bile bir erkeği heyecanlandırabilir. O yüzden benimle konuşurken sürekli bana dokunan bir kızın cilve yaptığını düşünürüm” (Nicholas).
“Eğer bir kız tanıştığı her erkeğin koluna ikide bir dokunuyorsa ya da yanından geçen her çocukla bakışıyorsa bunu çok itici bulurum” (José).
● Karşındakini bunaltma. Kutsal Kitap bir çiftin evlenince “tek beden” olduğunu söyler. Bir erkekle kadın evlenince, bekârken sahip oldukları birçok özgürlükten vazgeçer ve birbirlerine bağlanırlar. Ancak bir erkeği henüz tanıma aşamasındaysan ondan bu ölçüde bir bağlılık beklemeye hakkın yok, onun da senden.* Onun başkalarıyla da arkadaşlık etme hakkına saygı gösterirsen senden daha çok hoşlanabilir. Ayrıca özgürlüğünü kullanma tarzı sana onun kişiliği hakkında çok şey anlatacaktır.
Erkekler şöyle diyor: “Bir kız her yaptığımı bilmek istiyorsa, bensiz hiçbir şey yapamıyorsa ve benim dışımda bir sosyal hayatı yoksa bu bunaltıcı olur” (Doruk).
“Daha yeni tanıştığım bir kız bana sürekli mesaj atıyor, kimle olduğumu, özellikle de yanımda hangi kızların olduğunu öğrenmek istiyorsa bu kötüye işarettir” (Ryan).
“Erkek arkadaşlarınla vakit geçirmene izin vermeyen ve gittiğin bir yere onu çağırmadığında sinirlenen bir kız, sana bağımlı hale gelmiştir ve itici olur” (Adrian).
Son iki konuda gençlerin söyledikleri hakkında ne düşünüyorsun?
․․․․․
Kendi Değerini Bil
Bir erkeğin dikkatini çekmek ve gözüne girmek için her şeyi yapabilecek kızlar tanıyorsundur. Bazıları da sırf bir erkek arkadaşı ya da kocası olsun diye ilkelerinden ödün verir. Ancak unutma ki “insan ne ekerse onu biçer. Eğer sen kendine ve ilkelerine değer vermezsen, senden hoşlanan erkekler de büyük olasılıkla sana ve ilkelerine değer vermeyen kişiler olacak.
Elbette bütün erkekler senden hoşlanmayacak, zaten böylesi daha iyi. Sadece dış güzelliğine değil iç güzelliğine de dikkat edersen hem “Tanrı’nın gözünde çok değerli” olursun, hem de sana uygun bir erkeğin hoşlanacağı bir kız olursun.
GELECEK BÖLÜMÜMÜZDE
Peki ya genç bir erkeksen ve kızların neden senden hoşlanmadığını merak ediyorsan?
[Dipnot]
Elbette bir çift nişanlandığında birbirlerine karşı sorumlulukları artar.
BİR ÖNERİ
Makyajı abartma. Yoksa kendini beğenmiş ya da dikkat çekmeye çalışan biri gibi görünebilirsin.
BİLİYOR MUSUN . . . ?
Karşındakinden sürekli seninle ilgilenmesini talep edersen bu ilişkinize büyük zarar verebilir
HAREKET PLANI!
Şu niteliği geliştirmeye çalışacağım: ․․․․․
Bu konuda anneme ya da babama sormak istediklerim: ․․․․․
NE DERSİN?
● Bir erkeğin duygu ve düşüncelerine saygı duyduğunu nasıl gösterebilirsin?
● Kendine değer verdiğini nasıl gösterebilirsin?
“Kabul ediyorum, güzel bir kız gördüğümde onu çekici bulabilirim, ama hayatta ne yapmak istediğini bilen biri değilse hemen ondan soğurum. Fakat net ve anlamlı hedefleri varsa, özellikle de şimdiye kadar bazılarını gerçekleştirmişse, bu bana çok çekici gelir” (Damien).

Sevgi ve saygı bir bisikletin iki tekerleği gibidir, ilişkinin yürümesi için ikisi de şarttır

Yorumlar