Dövme Yaptırmak - Dövme Yaptırsam mı?




Dövmeler son dönemler gençlerin büyük bir tutkusu haline geldi. Fakat eskisi kadar çekici durmamakta. Bunun nedeni ise Dövmelerin artık abartılarak yapılmasıdır. Dövme yaptırmak nelere yol açar gibi konular sık sık duyulsa da bu gün farklı şeyler okuyacaksınız. Dövme yaptıran kişinin Dini görüşü ve çevresine göre değişebilecek duyumlar olacaktır. Başkalarının ne diyeceğini kesinlikle önemsemelisin. Her gün aynı şeyi görmekten de sıkılacağını unutma. Şunlara bir bak;



  1. Dövmeyi senin göremeyeceğin bir yere yaptır.
  2. Küçük el sanatlarına odaklan.
  3. Geçici dövmeler ile kendini test et.
  4. Sana yakışacak mı? Sorusunu kendine sorarak hareket et. İleride pişman olmayacağına emin ol.


Sağlık açısından dövmenin zararı varmıdır peki? Dövmeler ileri zamanda kaşıntı yapabilir ve boyanın bakterileri cildinize bulaşabilir. Bunlar insan yapısını bozar.  Şunlarla karşılaşmaktan kaçınamazsın;


  • Erken yaşta cildin düşmesi, yayılması.
  • Şişkinlikler kaşıntılar.
  • Kızarıklıklar.
  • Kabuklanmalar.



Dövme yaptırmanın sonuçlarını herkes bilir. Peki bunların ne kadarı doğru? Eğer dövme yaptıracaksınız kendi dininizi sorgulamalısınız. Dövmenin tarihini bilir ve nelere yol açabileceğinizi düşünürseniz olumsuz sonuçlardan ve konuşmalardan uzak kalırsınız.


SONUÇ: Dövme yaptırılabilir 👍

İnsan kendi yapısını düşünen bir varlık olup. Kendi düşüncelerini iyi tanır. Dövme yaptırmanın doğru veya yanlış olduğu kararını verebilir ve dinini sorgulayabilir. Eğer kendine, çevresine ve dinine uygunsa yaptırmasında hiç bir sorun yoktur. Sorgulayabilir, düşünebilir ve gerçekleştirebilir.


Not: Dövmeler engelli insanlara yapılarak onların kaybolması durumunda kolayca bulunmasında büyük bir yardımda bulunabilir. Eğer yakınınız ve tanıdığınız var ise koluna yakının numarasını dövme yaptırarak kaybolması taktirin de ona ulaşmanızda büyük bir katkı sağlayacağınızı unutmayın.


Yorumlar