İnsanlara Ait Olmayan DNA'ları Taşıyan İnsanlar

Araştırmacılar  daha önce bilinmeyen bir grup hominidin DNA'sını ortaya çıkardı.



Hanuabada köyündeki çocuklar 24 Şubat 2012'de Port Moresby, Papua Yeni Gine'de sokaklarda kriket oynuyorlar.


Çoğu insanlar, Güney Pasifik adalarının Dünya üzerindeki en uzak ve benzersiz yerlerden olduğunu biliyor ancak yeni bir araştırma, gerçekte ne kadar eşsiz olduklarını ortaya koyuyor.

Houston Üniversitesi'ndeki MD Anderson Kanser Merkezi'nden bir rapora göre araştırmacılar, Avustralya'nın kuzeydoğusunda bir bölgede yaşayan ve Papua Yeni Gine'yle birlikte yaşayan bir grup olan Melanezyenlerin DNA'sında daha önce bilinmeyen nesli tükenmiş bir insansı türün izlerini buldu. Çevresindeki adalar.

Bir bilgisayar analizi, Melanezyen DNA'da bulunan tanımlanamayan atalarının hominid türlerinin, insanlığın bu noktaya kadar bilinen iki bilinen Neandertal ya da Denisovan olması ihtimalini düşündürüyor.

Arkeologlar, Avrupa'da ve Asya'da birçok Neandertal fosili bulmuşlardır ve yalnızca Denisovan DNA'sı parmak kemiklerinden ve bir Sibirya mağarasında keşfedilen birkaç dişten kaynaklansa da, her iki tür fosil kayıtlarında iyi temsil edilmektedir.

Ancak şimdi Melanezyenlerin genetik modellemesi, Neandertallerin soyu tükenmiş, ayrı bir kuzeni olabilecek üçüncü bir farklı insan atasını ortaya çıkarmıştır.

Araştırmacı Ryan Bohlender Science News'e "Bir nüfusu kaybettik ya da ilişkiler hakkında bir şeyler anladık" dedi. "İnsanlık tarihi, düşündüğümüzden çok daha karmaşık. olarak kunuştu."

Yorumlar