Android Telefon/Saat Alınır Mı? Android Telefonlar Hakkında Bilmeniz Gerekenler




Yazılım devi olan Google'nin bize neredeyse hediyesi gibi göreceğimiz Android hakkında bilgiler edinip Android cihazları almalı mı yoksa almamalımıyız diye tartışacağız. Günümüz teknolojisinde her 10 cihazdan 8'i Android kullanıyor. Buda bir tık Destek olarak önde görünüyor. Fakat Android hakkında sıkça öne atılan İddialar vardır. Bunlar şunlar diyebiliriz:


  • Bir kaç ay sonra kasmaya başlıyor.
  • Hep aynı hep aynı! İOS Al!
  • Hiç güvenli değil ve kullanması sarmıyor.
  • İşlevleri her cihazda aynı. Değmez.
  • Dev gibi RAM tüketiyor tavsiye etmem.
  • Bir kaç ay sonra çöp olur.

Bunlar hep duyduğumuz şeyler. Fakat sahiden öyle mi? Android açık kaynaklı işletim sistemidir. Buda Cihazınızda ki Anroid'i eğer kod yazma ve yazlım gibi bilgileriniz varsa geliştire bileceğiniz anlamına gelir. Android cihazlara bakınıldığın da işlevleri her zaman aynıdır ve oldukça da güvenilirdir. Bunu şöyle düşünelim. Google'a güveniyor musunuz? Hem Google ve Cihaz üreticinin güvene aldığı işletim sistemi oldukça güvenli olup Güvenilir değil'i eliyoruz.

Bir süre sonra kasmalara ise Android'de çare boldur. Kasmaya ve donmaya başlayan bir Android cihaz artık çöp oldu anlamına gelmez. Rom geliştiricilerinin Romunu kurarak telefonunuzu İlk haline bile getirebilirsiniz. Ve Kişiselleştirme konusunda hiç bir işletim sistemi de Android'in önüne geçemez! Diğer bir yandan Android Saatler ve TV'lerde bir teknoloji harikası olup satın alınmasın da herhangi bir sorun bulunmamakta. 

Sonuç

Android cihaz alınabilir ve isteğiniz şekilde kullanabilirsiniz. Arayüz sıkıcı gelmeye başlayınca Çeşitli başlatıcılar indirip arayüzü değiştirebilir varsa eğer Rom desteği cihazınızı farklı bir cihaz haline getirebilirsiniz. Oldukça güvenli olup Mobil Dünyasının keyfini Android cihazınızda çıkartabilirsiniz. 


Yorumlar