Ayakkabı Vurmasına Ne İyi Gelir - Ayakkabı Vurması Nasıl Önlenir

Şeritli ve renkli yüksek topuklu ayakkabı giymeyi seven veya balerin ayakkabılarını sevenler, hepinizin bir noktada kabarcıklar yaşaması gerekir. Bu küçük darbeler acı vericidir ve sessiz görünebilir. Kabarcıklar genellikle nemli ve ılık deride sürtünme sonucu ayak parmaklarında veya ayaklarda görülür. Yürürken veya koşarken veya yeni bir çift ayakkabı giydiğinizde veya zayıf ayakkabı giydiğinizde gelişme eğilimi gösterir.

Kabarcıkların çoğu kendi başlarına iyileşmesi oldukça iyidir, ancak zaman zaman iyileşene kadar beklemek  can sıkıcı bir süreç haline gelir. Burada, kabarcıkları ortadan kaldırmak için adım adım hızlı bir kılavuz izlemeyi kolaylaştırıyoruz:


Kabarcıkları Önleme



Kabarcıklar cilt kalktığında ve sıvı ile dolduğunda oluşur, yürürken ağrılı olabilir ve yaralanabilir. Kabarcıkları önlemek için ayağınıza iyi oturmuş bazı ayakkabılara yatırım yapmak en iyisidir, ayakkabılarınızın ne gevşek ne de çok sıkı olduğundan emin olun. Bunun dışında kapalı ayakkabı giydiğinizde nemi emmeyen çoraplar giyin. Pamuklu çorap yerine, naylon çorap kullanmayı deneyin.


Kabarcıkların Tedavisi



Kabarcıkları evde tedavi etmek için, sıcak suda ayaklarınızı ıslatın ve temizleyin. Ayaklarınızdan ötürü suya biraz Epsom tuzu ekleyin. Ilık suya batırmanın bir diğer yararı, kabarcık çevresindeki cildi yumuşatacağından bu kabarcıkların boşaltılmasına yardımcı olacaktır.


Kendiniz Boşaltmayı Deneyin


Çoğunlukla şişlerin kendiliğinden iyileşmesine izin verilmesi önerilir. Ancak ayaklardaki çirkin canavar sana zor zamanlar yaratırsa, onu ortaya çıkarmak daha iyi olur. Suyu dışarı atmak için önce ellerinizi antibakteriyel sabunla temizleyip yıkadığınızdan emin olun. Sterilize edilmiş keskin bir iğne veya iğne kullanın. Ardından kabarcıkların ucuna yakın bir noktaya yavaşça delinir ve tamamen boşalmasına izin verin.

Günlük Pansuman



Kullanmak için yapışkan olmayan bir bandaj kullanın ve her gün değiştirin. Bandajı değiştirirken iyileşme sürecini rahatsız etmediğinizden emin olun.

Cildi Dezenfekte Et



Kabarcık sızdırdığında, gevşek cildi çıkarmayın. Cildi bir antiseptik ile dezenfekte edin ve bir gazlı bez veya bandajla örtün.


Yorumlar