#BozDolarıAlLirayı Akımı Nedir? Anlam ve Önemi Nedir




Son dönemlerde doların yükselmesi dur durak bilmedi. Bunun sebebi ekonomik olarak sıkıntı olsa da içinden çok anlam çıkartılabilir. Dış devletin açtığı Ekonomik savaş da denebilir. Bunun üstüne Sosyal medya'da #BozDolarıAlLirayı akımı başladı.


İyi mi Kötü mü?

Uzmanların açıklamaları ise bir hayli iyi yönde de denebilir fakat Etkisiz olarak belirlendi. Bu ne demek oluyor? Sosyal Medya'da açılan Tag'ın mı etkisiz olacağı anlamına geliyor yoksa Dolar bozdurmanın mı işe yaramayacağı? Uzmanlar iyi niyetli fakat çaresi zor diye konuştu. Aşağı da alıntı sözleri bulacak ve okuyacaksınız. 


Kapital FX Araştırma Uzmanı Enver Erkan Şöyle konuştu;


vatandaşın #BozDoları kampanyasını iyi niyetli bulduğunu belirtti. Erkan, “Son günlerde sosyal medyadaki “dövizini bozdur” kampanyası, niyet olarak iyi şekilde de nitelendirilebilir. Sonuçta Türkiye'nin dolarizasyona dönmemesi de oldukça önemlidir. Ülke olarak neredeyse her türlü fiyatın, en başta kiraların, USD'ye endekslendiği bir dönemi de geçirdik sonuçta ve bu dönem 10-15 yıl geride kaldı.

Erkan Sözlerini Şu Şekilde Bitirdi;

Temel faktörleri düzeltebildiğimiz zaman zaten dolarizasyon eğilimi de kendiliğinden ortadan kalkacaktır. Halen daha döviz tevdiat hesaplarında (DTH) artış eğilimi görülmektedir ve toplam mevduat içerisinde DTH payının daha da artması olasıdır. Kurun günlük bazda gerilemiş olası USD'nin küresel bazdaki hareketinden ileri gelmektedir. USD'deki küresel bazda güçlenmeden en çok etkilenen para birimleri arasında yer almış olan TRY'nin, USD uzun pozisyonlardaki kar realizasyonundan da en iyi etkilenen para birimlerinden biri olduğu görülmektedir.


Sizde şimdi #BozDolarıAlLirayı Tag'ına katılın ve sesinizi duyurun!

İşte o olay görüntüler!





Yorumlar