Dizüstü ( Laptop ) Bilgisayarların Köşesinde Bulunan Yuvarlak Delik Ne İşe Yarar?

Ne kadar çok olursa olsun, dizüstü bilgisayarları kullanmada ve anlamada uzman olduğumuzu düşünüyoruz. Hiç USB portunun yanında bu mini yuvanın ne olduğunu merak ettiniz mi? Bu küçük nokta, USB bağlantı noktasının sağ veya sol tarafında bulunabilir. Bu deliğin laptop'un hava alması veya hava verme yeri sanabilirsiniz, ancak böyle düşünüyorsanız yanılıyorsunuz demektir. Dizüstü bilgisayardaki o küçük noktanın arkasındaki nedeni keşfetmek için bütün yazımızı okumalısınız. Görmek için aşağıya kaydırın! Sonunda daha fazla anlamak için videomuzu izleyebilirsiniz.


Bu Küçük Delik Hakkında Konuşuyoruz..



Bu bilginin, sanki dizüstü bilgisayarınızı, bu konuda bilmek zorunda olduğunuz ortak alanlarda kullanıyormuşçasına çok önemli olduğunu biliyor musunuz? Tahminleriniz var mı?

Peki, Yuvanın Neyi Ne İşe Yarayacağını Açıklayalım mı?



Bu küçük noktanın dizüstü bilgisayarınızı herhangi bir hırsızlıktan kurtarmamıza yardımcı olduğunu biliyor muydunuz? Evet, sadece donanımınızı değil yazılımınızı da kaydedebilirsiniz. Bunu ilk kez icat eden kişi Kensington'dır.

Kilit, Uzun Bir Kabloya Sahip


Kilit, taşınabilir bir nesne ile dizüstü bilgisayarınıza ve başka bir uca bağlayabileceğiniz uzun bir kabloya sahip. Dizüstü bilgisayarınızı hırsızlıktan korumanıza yardımcı olacaktır.

Kilitte T-şeklinde bir Düğme Bulacaksınız.


Düğme 90 derece açı ile kilitlenecek ve bu hareketten sonra dizüstü bilgisayarınız güvende olacaktır. Ofislerde İhtiyaç molası verdiğinizde veya okulunuzun kantininde, sınıfınızda Bilgisayarınızı koruyacaksınız.

 

Yorumlar