Korsan Oyunların Zararları - Korsan Olmayın!




Günümüzde yeni çıkan oyunlar bir birinden akıcı ve harika hikayelere değiniyorlar. Oyunlar bir birinden muhteşem olunca Gamer'lar direkt olarak oyunları satın alıp Single Player kısmında yani hikaye kısımını bitirip Multiplayer oynamaya başlıyorlar. Buda oyun sevdalılarının oyun bitse de oyun akıcılığını açık dünyada herkese açık şekilde oynamasını sağlıyor. Fakat günümüz de Oyun korsancıları ise bir hayli yüksek. Bunlar oyunları kırıp sitelerinde paylaşıyor ve Link hizmetleri ile indirme başına para kazanıyorlar. Yani onca emeği verip oyunu geliştiren firmanın hakkından alıp sizlere ücretsiz olarak vermek adına reklam bağlantıları ile para kazanıyorlar. Bu ise oyun firmalarının hiç hoşlanmadığı durumdur. Aşağıda Korsan oyunculuğun zararlarını okuyacaksınız.



Korsan Oyunların Zararları 


  • Gizlilik sorunları ile başınız belaya girer. Oyun dosyalarının içine enjekte edilmiş bir kod sayesinde İnternet'te girdiğiniz Sosyal paylaşım sitelerinizin şifrelerine, Banka kartınıza ve şifrelerine, Devlet şifrelerine ve daha fazlasına erişim kazanabilirler.
  • Reklam Virüsü ile başınız belaya girer. Crack dosyalarına enjekte edilen bu uygulama ile Tarayıcınız, Windows 10 uygulamalarınız, Araç Çubuklarınız, Arama çubuklarınıza bulaşan virüslerle Reklamlar görürsünüz ve bunlardan kurtulmak için cihazı Sıfırmak zorunda kalırsınız.
  • Oyunlardan soğursunuz. Korsan oyun oynayan insanlar bir süre sonra oyun oynamaktan bıkar ve daha eğlence almazlar. Diğer oyunculara göre daha az özellikleri bulunan oyuncular bir süre sonra sıkılır ve oyunu bırakır.
  • Politika ihlalleri yüzünden yasal olarak alınabilirsiniz. Oyun geliştiricilerinin Politika İhlallerine takılıp bu gün Polisler tarafından evinden alınabilirsin.
  • Sisteminizi bozabilir, donanımsal sorunlara yol açabilir. Korsan oyunlar asla güncellenmez ve cihazınız ile uyumlu olmayabilir. Stable olmayan bir oyun Grafik kartınızın canını yakabilir.


Ve daha fazlası. Demeye gerek yok. Türkiye de gelişmemekte olan oyunlardan başlıca neden de diyilebilir Korsancılık. Korsan oyun almak bir oyunun gelişmesine engel olmaktır. Oyunu satıl alıp oynamak en iyisi olup daha fazla eğlencelere katılın. Bu gün korsan oyunculara dur demeliyiz. Korsan oyunculuk bir süre sonra engellenecek ve çeşitli yöntemler ile artık korsan oyunculuk tarihe karışacaktır. Bu yüzden bu gün korsan oyuncu olmaktan vazgeçerek gelecekte problemler yaşmaktan kaçınmalısınız. Geliştiricilerin hakkını vermeli ve onlara destek olmalısınız. 

Yorumlar

  1. Anıl Yusufoglu19 Nisan, 2017 23:50

    Hakikaten güzel bir yazı. Tebrik ederim. Korsana hayır.

    YanıtlaSil

Yorum Gönder