Kısaca Sigaranın En Kötü Zararları - Sigaranın DNA'na Verdiği Kalıcı Zarar!



Hepimiz sigara içmenin birçok sakıncasının olduğunun farkındayız. Sigara paketlerinin kendileri, sigaranın tehlikeleri konusunda  dikkatimizi çekmektedir. Kesinlikle sigara içenlere yönelik büyük risk akciğer kanseridir; Ancak bekleyemeyeceğiniz den daha çok sigaranın zararları vardır. Sigara içme alışkanlığınız varsa ve durdurmak istiyorsanız, sigarayı bırakmanın çeşitli yolları vardır.

Son araştırmalara göre Salı günü yapılan araştırmaya göre sigara içiminin DNA'ya net şekillerde zarar verdiğini ortaya koydu. On kişide yapılan araştırmalara göre, hastalığa neden olan genetik ayak izlerinin çoğunun sigarayı bırakmayanlar olarak saptandı. Sigarayı bırakıp bir süre sonra tekrar sigaraya başlamakta Vücuduz için çok zararlıdır. Sigarayı bırakmak için ALO 171




Sigarayı bırakamazsan, tehlikedesin!



Araştırmacılar, genom geneli DNA'yı kapsamlı bir şekilde inceleyerek sonuçlarını araştırdılar. Sigara içiminin, bir kişinin sigara içmeyi bırakmasından yıllar sonra bile genlerin nasıl ifade edildiğini etkileyen bir sistem olan DNA metilasyonunda büyük bir etkisi olduğunu GÖRDÜLER.



Açık ve Net karar alın!



Sigara içenlerde 7000'den fazla geni veya bilinen insan genlerinin 1 / 3'ünü etkileyen bir metilasyon değişiklikleri deseni oluşturduğunu bilmeliler. Genlerin çoğu, kalp hastalığına ve sigara içilmesinin bilinen kanserlere bağlı olduğunu bilirler.

Sigara, İstatistikte Ölümlerde Önemli Sebeplerden Biridir



Hastalık Kontrol ve Önleme Merkezleri uyarınca, önlenebilir hastalıkların başlıca nedeni sigara, her yıl yaklaşık 480.000 İnsan öldürüyor. Dünya çapında, kalp hastalığı, kanser, akciğer hastalığı ve diğer hastalıklarla yılda yaklaşık 6 milyon insanı öldürüyor. Ancak, ekip, incelenen 19 genin lenfoma ile bağlantılı TIAM2 geni dahil sigara içimiyle ilgili değişikliklerin 30 yıl sürdüğünü söyledi.




''67 Yaşında bir dede'nin konuşmasını okuyacaksın;''

''Oğul, biz sigara içtiğimiz zamanlar dert vardı, yoksulluk vardı. Sigara da öyle ağım şahım fiyatlar da değildi. Şimdi ki zaman da sigaraya başlamak asıl dert almaktır. Geleceğini düşünmeyenlerin ağzında Sigaralar görüyorum. Buna çare var tabi ki. Kendi isteği tek çare oğlum ''

Yorumlar