Kızların Yüz Şekline Göre En İyi Saç Modelini Bulma ve Belirleme - Kadın/Kızlar





Bir arkadaşınızın veya süperstarın belirli bir saç stilinin görünümünü beğenebilirsiniz, ancak bu aynı zamanda yüzünüzde de iyi görünecek anlamına gelmez. Ah evet, herkesin yüzü benzersiz  bir kemik yapısına sahiptir ve önemli özellikler, farklı bir şeylerin gerekli olduğu anlamına gelebilir. Kesinlikle size giden saç stilini bulmada size yardımcı olacağı için yüzünüzün yapısını daha iyi öğrenmek hayati önem taşımaktadır.
İşte kızlar arasında en sık rastlanan yüz şekline göre saçlar:



Oval yüz





Genel olarak, güzel oval şekilli yüzünüz varsa, o zaman bu pastoral formdur. Çoğu model oval şekilli yüzlere sahiptir ve daha fazla veya daha az saç stili size kolayca oturabilir. Saçlarınızın oturması sonucu i yeterince seçeneğe sahip olduğunuz için  düşünmek zorunda değilsiniz).










Hatlardan Yuvarlak Yüz




Yuvarlak bir yüzünüz varsa, çenenin altında biten ve üst kısımda pudginess olan bir saç uzunluğu, yuvarlak alan olan yüzünüzün kenarlarına vurgu yapacaktır. Katmanlar ayrıca, yüzün daha yalın görünmesine neden olan yüzün iki yanındaki zenginlikleri de azaltacaktır. Uzmanlar, yüzün kenarlarına hacim katarak, uzunlamasına ve kıvırcık saçların yanı sıra kesikleri serbest bırakmayı öneriyorlar.











Uzun yüz, elmas veya dikdörtgen şekilli yüz




İkinci yüz şekli, uzun yüz, elmas veya dikdörtgen olarak kabul edilir. Bu tür yüz konturuyla, kesinlikle yüzünüzü fazla vurgulamayan bir saç stili isteyeceksiniz. Uzun saçlar yüzü aşağı doğru çekebildikleri için kısa saçların yüzün Spartalı bir türü gibi görünmesini sağlayabildiği için en iyi saçtır. Bununla birlikte, bir çene boy bob saç uzunluğu ve saçaklar yüzünüzün diğer saç modellerine kıyasla daha kısa görünmesini sağlayacaktır.



Kare şeklinde yüz




Daha belirgin bir çene hattı olan kare şeklinde bir yüz, açılı, yüzün etrafında kıvrımlar veya dalgalarla yumuşak yapılabilir. Dokulu tabakalar dikdörtgen bir çene görünümünü yumuşattığı sürece. Bobs ve patlamalardan kaçınılmalıdır, çünkü yumuşak yerine yüzünüzün kare şekline, uzun düz saçlara daha fazla önem verebilirsiniz.



Kalp şeklinde  yüz





Son olarak, kalp şeklinde bir yüzünüz varsa, keskin çenenizi de vurgulamak için, temelde çok ince bir çene çizgisinin altında bir miktar dolgunluk hissi vermek iyi bir fikirdir. Herhangi bir saç kesimini üst tarafta daha fazla hacimle örtmelisiniz, çünkü yine de baskın bir çeneye vurgu yapabilir ve daha ince çene görünümü kazanabilirsiniz. 




Çekici özelliklere sahip  yüz





Çok cazip ve keskin özelliklere sahipseniz, iyi bir saç kesimi keskin özelliklerinize daha fazla vurgu yaparken daha az mükemmel özellik saklamış olabilirsiniz. Ne yazık ki, kuaföre gidip size kötü bir saç kesimi verenlere rastlayabilirsiniz, Fakat bir stiliste gidip  ona bazı değişiklikler yapmasını rica edebilirsin. Her zaman şunu unutmayın; saçın her zaman geriye döner. Saç uzunluğu konusunda çok fazla endişelenme!.




Yorumlar