Makyaj İle Uyumanın Zararları - Makyaj İle Uyunur Mu?




Kadınlar bir akşam partisi veya düğün gecesi olduğunda makyaj yapıyorlar ve neden muhteşem gözükme hakkına sahip olmasınlar ki?. Ancak tembellik nedeniyle birçok kadın makyajı silerek uyumaya gitmek için zahmet etmez. Bu günlerde güzellik ürünleri, yan etkileri olmadığı konusunda umut vericidir ancak makyajla uyumak cilt için ciddi zararlı sorunlara yol açabileceğinden zararlı olabilir. Bu yazı makyajı çıkarmadan uyumak  durumunda ortaya çıkabilecek  birkaç yan etki sunuyor.





Cilt tahrişi



Gece makyajınızı cildinizde bırakırsanız, yüzünüze karşı muazzam tahrişe neden olabilir.


Donuk cilt



Makyajla uyumak, uyku esnasında yastıkla tekrar tekrar kontrat yaparsa, cildin gözeneklerine zarar verebileceği için donuk cilt oluşmasına neden olabilir. Derinin tenini daha da sıkıcı hale getirebilir.


Kırışıklıklar


Makyajı  yüzünüzü temizlemeden uyumak, bakteriler ve mikroplar ciltte kalacağından zararlıdır. Böylece uyku ile makyajın zararlı etkisini tahmin edebilirsiniz. Gece boyunca bakteri ve mikroplar cildi gevşeterek kırışıklara neden olabilir.


Akne



Zaten yağlı cildiniz varsa ve bundan sonra makyajla uyuyorsanız aknes'i davet edersiniz. Yağlı cilt, bakteri ve toksinler cildi diğer cilt sorunlarına daha yatkın hale getiriyor.


Deri Enfeksiyonları



Ciltte ciddi cilt sorunlarına neden olabilecek iltihaplanmaya neden olabilir.


Kızarıklıklar



Makyaj geceleri cilt hücreleriyle reaksiyon gösterebilir ve yüzünüzde muazzam tahriş ve kızarık döküntülere neden olabilir.



Sonuç; Makyaj ile uyumak oldukça tehlikeli ve zararlıdır. Makyajınızı eve geldiğiniz gibi temizleyerek zaman geçirmeye devam edin. Aksi taktirde yukarıda gördüğünüz yan etkilerinden her hangi biri kapınızı çalabilir.

Yorumlar