Nasıl Rahat Olunur - Sosyal Ortamda En Rahat Şekilde Hareket Etme Rehberi



İnsan bazen takıldığı cafe veya insanların bulunduğu her yerde yerini yadırgaya bilir. İnsanlar iletişim sağlayan canlılardır. Utanmak, çekinmek ve konuşamamak. Hepsinin ayrı nedenleri olabilir. Utanan bir insan karşı da ki kişiye kendini ifade etmekte zorlanır.Çekingen ise konuşmaya çekinir. Bunlardan nasıl kurtulacağınızı ise sizlere kazandıracağımız öz güvenler olacaktır. Bu yazımızda öz güveninizin ne kadar yüksek olduğunu ve kendinizi tanımanızı sağlayacağız.



İnancınız

İnancınız. Kendinize inancınız sonsuz olmalıdır. İnancınızı kaybetmeyin. Bir ortama konuşmaya girmeye veya bir işi halletmek için başkalarından yardım istemeyin. İşleri kendiniz halledin. Genel olarak açıklamak gerekirse Bir kişiye soru sormaya veya konuşmaya asla utanmayın veya çekinmeyin. Karşıda ki kişi bunu gayet normal tanımlayacak ve sizinle sohbete girecektir. 


Kendinizi Ortamlara Alıştırın

Kendinizi sosyal ortamlara alıştırmalısınız. Sosyal ortam Elektronik sosyal hayatın başlaması ile bir hayli gerilemiş olsa da bir arkadaş gurubuna katılarak çeşitli eğlencelere ve gezmelere sizde katılın. Konuşun ve hür olun. Kız arkadaşınız ile sık sık vakit geçirin. Sizi açacak olan kız arkadaşınız da olabilir. Kız arkadaşınız ile Cafe vb. Gezme alanlarına giderek sosyal hayata kendinizi atın. Her zaman bir şeyler yapın ve tanımadığınız insanlara yardım etmeye çekinmeyin. Bu böylelikle size güven katacak ve kendinizi yaptığınız ile gayet iyi hissedecek ve kendinizi tanıyacaksınız. 

Yorumlar