Vainglory Geliştirici API 2017'de Geliyor! Peki Nedir Bu API?



Mobil Moba oyunlarının Listesinde yer alıyor demek bile az gelir. Mobil Moba oyunlarının Devi Vainglory 2.0 Güncellemesinde ki değişiklikler listesini yayınladığında bizlere 2017'de Geliştirici API'sının geleceğini duyurmuştu. Peki bu nedir ve ne işimize yarayacak diyorsanız genel olarak Biz gibi site yöneticilerine ve geliştiricilerine yarayacaktır. Tabi oyunu oynayıp Vainglory'de katkısı bulunmasını isteyen oyuncuların da gönlünü alacaktır. Oyuna kendini vermiş ve profesyonel takımların bilgilerine erişim alabileceğimiz API geldiğinde herkesin bildiği ve duyduğU PVP Server'da gelme ihtimali bir hayli yüksek. Gelin API nedir sizlere daha açıklayıcı bir şekilde anlatalım.



API NE İŞE YARAR

 (Application Programming Interface), bir uygulamaya ait işlevlerin başka bir uygulamada da kullanılabilmesi için oluşturulmuş bir arayüzdür. Yani basitçe, A uygulamasının özelliklerini B uygulamasında da kullanabilmemizi sağlayan yapıya API diyoruz.

NASIL KULLANILIR?

API'ler genellikle web geliştiricileri ve program geliştiricileri tarafından kullanılmaktadır. Bir programın farklı bir servisin özelliğinden de faydalanması gerektiği zamanlarda API kullanarak bu fonksiyonların tam olarak yerine getirilmesi gereklidir. 

API'leri genelli servislerin kendileri geliştiricilere sunmaktadır. Bugün Google ve Facebook başta olmak üzere aktif olarak kullanılan birçok servis geliştiricilere yardımcı olmak için kendi üretmiş olduğu API'ler ile destek sunmakta ve daha iyi yazılımların meydana gelmesine yardımcı olmaktadır.

VAİNGLORY RESMİ AÇIKLAMASI

Vainglory Geliştirici API yakında geliyor. API kendini adamış oyunculara, profesyonel takımlara ve üçüncü taraf sitelerine & bu tür sağlayıcılara oyuncu istatistiklerine, maç sonuçlarına oyun içi & kahraman ölçülerine erişim sağlıyor. 2017'nin başından itibaren Vainglory Geliştirici API oyuncuların Vainglory deneyimine etkili yollardan katkıda bulunması için fırsatlar sunacak.
API Hakkında bilgiler: WM Araci ile sağlandı.


Yorumlar