1950'lerde Kadınların Evlilikleri İçin Yaptıkları

1950'lerin zamanı bugünkü halinden çok farklıydı. Otomobillerden, teknolojiye insanlara kadar her şey çok daha basit görünüyordu. Fakat o günler, geleneksel zihniyetle çok daha muhafazakâr günlerdir. Kadınların başarılı evlilik yapmaları için takip etmeleri gereken birçok ipucu vardı. Bu ipuçlarından bazıları biraz eğlenceliydi, bu evlilik ipuçlarına bakmak için aşağı bakın, muhtemelen büyükannenizden bazılarını duymuşsunuzdur:

Sahte Gülümsemeler


Bir kadın gerçekten gülümsemek istese de istemese de kocasını mutlu etmek için gülümsemelerini gösterecekti.

Kadınlar Soru Soramazdı



1950'li yıllarda, eşleri herhangi bir konuda kocalarını sorgulamaya izin verilmedi. Kocanın kararlarını sorgulamaya izin verilmedi, çünkü kocayı agresif hale getirebilir ve başka bir kadın bulabilirdi.

Süslü Ve Pembe İç Giyim


Kadınların dantel ve fırfırlı birçok iç çamaşırı ve pembe renkli giymeleri gerekirdi.

Çocuklar annelerin tek sorumluluğundaydı


Şimdi ki günler, sadece anneleri değil, babaları bile çocukların yetiştirilmesinden ve disiplininden sorumludurlar. Bununla birlikte, 1950'li yıllarda bu, anneleri çocukları iyi davrandıkları ve görgü kurallarını öğretmekle yükümlüdür.

Eşler iyi Yemek Yapması Gerekiyordu


1950'li yıllarda, kadınların yemek pişirmek, erkeklerini kendine saklamak için uzman olması gereken bir konuydu. Bu erkeğinizin size kalması için iyi bir neden olacaktır.

Temizlik bir eşin sorumluluğuydu


Süper bir anne, mükemmel aşçı olmaktan ayrı olarak, bir eşin evine ve temizliğine dikkat etmesi önerildi.

Her zaman güzel görün


Kadının güzelliğine dikkat etmesi gerekiyordu ve bunun bir parçası olarak daima mükemmel ve hoş görünmesi gerekiyordu.

Erkekler Fazla Açık Sözlüydü


Bir adam karısını aldattıysa, kolayca kaçabilir kadınlar, erkekleri başka bir kadına gitmemeleri için yalvarırlardı. Aslında, bir kadının hatası olarak görüldü ki, erkek saklamazdı.

Ev Yönetici Adamdı


Ve her zaman olduğu gibi yöneticiler erkekti.

Yorumlar