Kulak Temizleme Çubuğunun Zararları! Kulak Nasıl Temizlenir? Ne İle Temizlenir?

Kulak Temizleme Çubuğunun Zararları! Kulağı Nasıl Temizlemeli?


Kulaklar vücudumuzun en narin kısmıdır. Özellikle temizlerken ekstra bakıma ihtiyaçları var. Yanlış hareketlerden biri kulağınıza zarar verebilir veya kalıcı olarak işitmenizi engelleyebilir!

Bazılarınızın düşündüğü gibi, işe yarayan ve "çok iyi" hissettiren şey sizi nasıl işitme engelli yapabilir? Diye sorabilir.

Şöyle söyleyeyim: Kulak Temizleme Çubuğu kullandığımızda, bilinçsizce veya yanlışlıkla kulak kanalına sokarak kulaklarınızda huzursuzluk ve ağrı yaratabilirsiniz.

Dolayısıyla, kazara astarınıza veya kulak zarınıza zarar vermek yerine, kulaklarınızı temiz ve sağlıklı tutmanın en iyi yolunu bulalım!

Pamuklu çubuklara "Büyük Hayır"!

Kulak Temizleme Çubuğunun Zararları!

"Çok iyi hissettirdiği" dürtüsü, çoğumuzun pamuklu çubukları kullanmasına yol açar, ancak doktorlara sorarsanız, pamuklu çubuklar için hayır veya evet  demeyeceklerdir. Kararsız kalacaklardır.

Bunu kulağınıza sokmaktan kaçının!

Kulak Temizleme Çubuğunun Zararları!

Kulaklarınıza enfeksiyon ve darbe (Ağrı) uygulamak istemiyorsanız, kulak temizleme aletlerini kulak kanallarınızdan uzak tutun.

Doğal yollardan temizlenmesine izin verin!

Kulak Temizleme Çubuğunun Zararları!

Kulaklarımızın kendini temizleme işlevi olduğunu biliyor musun ?? Evet! Çoğunlukla, kulaklarımız kendilerini temizlerken, pisliği kulaklarımızın dışına doğru iter.

Hidrojen peroksit

Kulak nasıl temizlenir


Her bir kulağa birkaç damla ( sadece damla, aklımıza getirelim, bundan fazlası değil!) Dökebilirsiniz. Ayrıca, kulak kanallarında pisliği temizlemenin etkili yöntemlerinden biridir. (Oluşabilecek sorunlardan siz sorumlu olup kendi iradenizle yapıp yapmayacağınıza karar vermelisiniz)


Yağ

Kulak nasıl temizlenir

Bebek yağı, mineral yağı veya özellikle kulaklarınızı temizlemek için kullanılan formüle edilmiş yağlar, kulak tıkaçlarınızın içindeki en güvenli ve temizleme seçeneğidir. Ancak, bu üründe kullanılan herhangi bir bileşene alerjiniz olmadığını kontrol edin. Önce bileğinize hafifçe vurmayı deneyin ve bir saat kadar dinlenmesine izin verin. Alerji belirtisi bulamadıysanız, bunu kulağınıza da kullanabilirsiniz.

Asla Kendinize Farklı Araçlar Kullanmayı Denemeyin

Kulak nasıl temizlenir

Kulağınızda çubuk veya keskin aletler kullanmaya kalkışırsanız, kulaklarınızı tıkayabilir tahriş edebilirsiniz. Örneğin, kullanacağınız pamuk çubuğu, pamuğu kulak kanalınızda tıkalı kalabilir.


Hiç Biri İşe Yaramadı Mı?

Kulak nasıl temizlenir

Yukarıda belirtilen yöntemlerden hiçbiri sizin için uygun değilse doktorunuza danışın.

Yorumlar