Uyku Halinde Yaptığımız 7 Çılgınca Şey!



 Uykudayken ve ertesi sabah dün gece olanları hatırlamadan uyanırken bütün kavgalarınızı veya güzel sırlarınızı hiç unuttunuz mu?
Stres ve gerginlik gibi şeyleri yaşayan birçok insan var. Uykudayken bju kimi psikolojik rahatsızlıklar bizi rahat bırakmazlar. Uyku halinde gün içinde yaşadıklarınıza göre farklı tepkiler verebiliriz. Rüyamızda gerginlik olabilir veya konuşabiliriz. Uykudan durmadan uyanabilir ve durmadan kıvranabilir. Bunların hepsi gün içerisinde yaşadığımız olayların toplanması halinde bir tepkimedir.
Bir insanın uyurken yaptığı çılgınca hareketlere bir bakalım o zaman!

Uyurken Rahatlık Arayışı Peşindesindir



Başkalarını rahatsız edebilecek garip davranışlar gerçekleştirebilirsin , ancak ertesi sabah uyandığında herhangi birini hatırlamazsın. Sessiz ve Korkunç!

Hızlı Göz Hareketi (REM)


Hayallerinizde kaybolduğunuz da, gözleriniz hayallerinizde ne kadar huzursuz olduğunuza tanık olduğu için yan yana ilerlemeye başlar. Kör insanların bile REM yaşadığını biliyor musun?

Patlayan Kafa Sendromu (EHS)


Bu sendrom 50 yaşını geçenler arasında yaygın olarak görülür. Kafasında garip, hayali sesler duyduklarında uykudayken bir pislikteymiş gibi uyanırlar ve geniş gözleri açık olur, ama sonra hiçbir şey olmamış gibi uyurlar. Yanlarında uyuyan insanları korkutabilirler.

Yere Çakılma (Yüksekten Düşme)




Vücudunuz aşırı miktarda enerji içeriyorsa veya kasınız beyninize sinyal gönderirken rahatlarsa, düşen sansasyon yaşarsınız, sanki kaymaya başlamışsınız gibi. Rüyanızda düşerken yatakta da kendinizi birden havaya atabilirsiniz. Uyandığınızda ağrılarınız da olabilir. 

Uykunuzda Konuşma (Somniloquy)


Bu çoğunlukla yetişkinlerden çok çocuklarda bulunur. Bununla birlikte, yetişkinlerde, telaşlı zamanlamalarında bulunur. Bence insanlar bu yüzden erkeklerin sır tutamayacağını söylüyor. Ha ha!

Horlama


Yaşlı insanlarda genel olarak bulunan en yaygın sorunlardan biridir. Genellikle uyurken boğaz kaslarınız gevşediğinde olur. Gevşemiş kaslar boğazınızı daraltır ve çok daraldıklarında horlamaya başlarsınız.


Uyurgezer (Uyku Yürüyüşü )


Uykusunda çeşitli görevler edinip yürüyen insanlar var, bazıları da sessiz ve tehlikeli olabilirler. Genellikle amaçsızca dolaşırlar. Bunların bazıları oldukça karmaşık şekilde yürüyebilir. Neyse ki, bu yaygın değil.

Yorumlar