Kahve İçenlerin Bilmesi Gereken Şey! Kahvenin Sağlığa Faydaları!

Dünyada en çok kullanılan psikoaktif madde olan kafein, kahvenin en iyi tanınmış bileşenidir. İnsan vücudu üzerindeki avantajlı etkileri oldukça iyi araştırılmıştır. Evet ben bir kahve severim; Ben sadece kahve kokusunu değil, aynı zamanda lezzetini de takdir ediyorum. Kafein söz konusu olduğunda, herkes pek çok sağlığa zararlı olduğunu söyler. Tartışma bu konuda olduğunda bu yazımızda tam tersini yazdık.

  Kahve hakkında oldukça kararlıyım ve araştırdım, bu yüzden faydalarının tam bir listesini vermeye karar verdim.


Kahve, Depresyonla Mücadeleye Yardımcı Olur ve sizi Mutlu Edecektir.



Harvard Study'in raporlarına göre, 2011 yılında günde 4 veya 4 bardaktan fazla içen kişilerin depresyona düşme riski% 20 azalmış. Kahve içmenin intihar riskini azalttığı da ortaya çıkıyor.

Kalp Hastalıkları 



Kahve içmek kalp krizi riskini azalttığı ve kalbi sağlıklı tuttuğu kanıtlanmıştır.

Kahve Karaciğer İçinde Oldukça Faydalı



2006'da yapılan bir araştırmada, 22 yılda 125.000 kişi, günde sadece bir fincan kahve içen kişilerin karaciğer sorunları% 20 oranında daha az maruz kaldıklarını ortaya koyuyor. Karaciğer sirozu, karaciğerde başarısız olabilen ve kansere neden olabilen yüksek alkol kullanımına bağlı hastalıktır.

Kesinlikle doğru! Kokusu sizi mutlu ve yenilenmiş hissettirebilir!



Seul Ulusal Üniversitesi'ndeki araştırmacılar, stresle sabitlenmiş beyin proteinlerinde daha iyi değişiklikler yaşadığını ortaya koyuyor. Kahvein depresyonla başa çıkmanın en hızlı ve en kolay yol olduğu kanıtlanmıştır.

Kahve ayrıca 2. Tip Diyabet Riskini Azaltır



Kuşkusuz 2 Tip diyabet çok büyük sağlık sorunudur ve günümüzde dünya çapında 300 milyon insan bu sorunla savaşmakta. Araştırma, kahve içen insanların 2. Tip diyabetten etkilenme riski % 23-50 daha düşük olduğunu ortaya koyuyor. % 23-50 harika!

Bir fincan kahve çok önemli besin maddelerinden oluşur.



Dayanıklılığı artırıp anlık enerji verdiği için spor salonuna adım atmadan önce kahve almanın tavsiyeleri olduğunu duymuş olmalısınız. Kahve içinde ki Vitaminler (B2, B3 ve B5), Potasyum, Manganez ve Magnezyumdan oluşur. Kesinlikle bir fincan kahveden çok fazla enerji alırsın!

Kahve Unutkanlığa Çare!



Kahve tüketimi, konsantrasyon ve hafızadan sorumlu belirli beyin bölgelerini etkilediğinden, hafıza kaybını azaltacağı kanıtlanmıştır. Yani endişelenmeyin ve günde en az bir fincan kahve almaya başlayın ve hafızanızı güçlendirin.

Kahve, Cilt Kanseri Riskini Azaltıyor!



Günde 3 veya daha fazla fincan kahve içen insanların cilt kanseri tehlikesine daha uzak olduğu bir gerçektir.

Uzun Bir Hayat



Kahve size daha mutlu, sağlıklı ve daha uzun bir hayat verir.

Kahve içmek, beyninizi daha uzun süre sağlıklı tutar.



South Florida Üniversitesi ve Miami Üniversitesi'nden yeni araştırmacılar, kahve tüketiminin doğru bir şekilde tüketildiğinde beyninizi sağlıklı tutmakta ve Alzheimer hastalığının riskini azalttığını ortaya koymakta olduğunu çözümledi.

Yorumlar

  1. Kahve reklamida yok ozel ve guzel bir yazi elinize saglik..

    YanıtlaSil
  2. kahve bu kadar iyi anlatolabbilirdi

    YanıtlaSil
  3. kave içmeyi seviyoruz her seye bi engel koydular her sey zararlı sorsan doktorlara parayı verince yararlı ama kahve icin kendinize gelin

    YanıtlaSil

Yorum Gönder