Saç Yıkarken Yaptığımız 8 Hata - Saçlar Nasıl Yıkanmalı?

Duş alırken sanki yıldızların altında gibi hissederiz. Suyun sıcaklığından saçlarınızı ne kadar yıkadığınıza kadar, zamanınızı en iyi şekilde nasıl kullanacağınızı anlatıyoruz.

İstediğiniz Zaman Yıkayın
 ISTOCK



Her gün saçlarını yıkamaman gerektiği söylenen eski tavsiyeler mi alıyorsun? Unut gitsin. Kural çok basit: Chicago'da Maxine Salon'un stilist ve yaratıcı yönetmeni Amy Abramite Şöyle "Ne zaman ihtiyacın olduğunda saçlarını yıka" diyor. "Egzersiz yapıyorsanız (İdman, Koşu vb) veya kafa derinizin yağlıysa bunu her gün yapmanız gerekiyor, bunda sorun yok. Eğer saçarınız günlerce sağlıklı ve yerinde kalıyorsa bu harika, "Doğru yıkadığınız sürece sizin için neyin daha çok işe yaradığını anlayacaksınız. Ancak, daha fazla aralıklarla yıkamak iyi olsa da, beş günden daha uzun süre yıkamamazlık yapmayın.Abramite. Mevsimlerin şampuan sıklığınızı da etkileyebileceğini unutmayın. Soğuk, kuru kış havası, yıkamadan birkaç gün bekleyebileceğinizi; Sıcak ve nemli yaz günlerinde çoğu kez düzenli olarak saçınızı yıkamanız doğru olandır.

Şampuanı Atla
ISTOCK


Her gün saçlarınızı yıkamanız gerektiğini düşünüyorsanız, şampuansız deneyin. Dikkat çekici gelebilir, ancak yine de sadece suyla benzer iyi bir yenileme elde edebilirsiniz. "Bu, kafa derisini daha temiz ve sağlıklı tutar ve aşırı miktarda kiri giderir." Saç uçlarınızı Parlatmak  için krem uygulayın, Kurulayın ve yeni canlandırdığınız saçlarınızı takdir edin!

Birden fazla köpüklendirin
ISTOCK

Abramite, "Uzun zamandır yıkanmayan saçları sadece bir defa köpürtmek yetersiz kalır." diyor. Çamurlu bir t-shirtü düşünün: "Çamaşır makinesine koymadan önce kir ve çamur parçalarını çıkarılır" diyor. Aynı şekilde, saçınızı iki kere yıkadığınızda, ilk yıkama saç tellerinizi 2. yıkama ise saç derinizi temizleyecektir. Çift yıkamaya ihtiyacınız olup olmadığını nasıl anlarsınız? Saçlarınızın yağlanıp yağlanmadığını kontrol edebilir veya saç derinizde kaşıntı  olup olmadığını kontrol edin. Her ihtimale karşıt saçlarınızı iki kere yıkamanız tavsiye edilir.

Sıcaklığı Net Seçin
ISTOCK

Derin bir temizlik arayışında olanlar için H2O'nuzu (Suyunuzu) sıcak tutun; Isı şampuanın penetrasyonunu arttırarak oyukağı açar. İstediğiniz stil şık ve kıvrımsız bir tarzdaysa, kütikülü kapatmak için suyu soğutun. Her ne pahasına olursa olsun sıcaktan kızartmaktan kaçının; Sıcak su cildi ve saçları kurutur.

Tümüne Uygulayın
ISTOCK

Saçlarınızın net bit ağırlık kazanması ve daha net bir parlaklık kazanması için saçlarınızı saç uçlarına kadar derinlemesine temizlemeye özen gösterin. Bu saçlarınızın daha net bir parlaklık ve daha şık durmasını sağlar. Diğer bir yandan ise Saç şekliniz daha kolay tutturulur.

Kendinize masaj yapın
ISTOCK

Şampuan üzerinde tesadüfen ellerinizle ovuşturmayın. Parmak uçlarınızla, saç çizgisinden başlayan ve boynunuzun ucuna doğru ilerleyen dairesel hareketlerle masaj yapın. Masajlar daha kalın bir köpük oluşturmaya yardımcı olur ve daha etkili bir temizlik sağlar; aynı zamanda saç derisini uyarır ve uzun vadede sağlıklı saç büyümesini sağlar. (Artı, çok iyi hissettiriyor!)

Doğru Ürünü Seçin
ISTOCK

Tüm şampuanlar eşit kabul edilemez. Yıkama sonrası elde etmek istediğiniz stile göre birini seçin. Unutmayın ki hacimlendirme seçenekleri daha hafif ve daha az nemlendirici olarak bilinir, saçları biraz gergin bırakabilir. Buna karşın, nemlendirme formülleri, lifleri besleyecek yağlar açısından zengindir. Daha nazik bir seçenek mi arıyorsunuz? Renkli saçları korumak için formüle edilen su geçirmez maddeler kütikül miktarını o kadar fazla açmaz, bu nedenle daha hafif bir temizlik için tercih edililenleri kullanın.

Saç Dipleri Önceliklidir
ISTOCK

Kullandığınız şampuan ne olursa olsun, köklere konsantre edin; doğal olarak damlattığınız şampuan miktarı sadece saç uçlar için yeterlidir. En çok kremi ihtiyacınız olduğu yer saç kökleridir. 


Yorumlar

  1. Cok tesekkurler boyle yazilara doyamiyorim

    YanıtlaSil
  2. ''En çok kremi ihtiyacınız olduğu yer saç kökleridir. '' Alıntı mı?

    YanıtlaSil

Yorum Gönder