Super Evil Megacorp Neden Reklam Vermiyor? #DüşünürlerCevapladı



Bu yazı diğer VG yazılarına göre daha değişik olup genelin sorusuna cevap olabilmeye çalışacaktır. Bu gün Yazarlarımız;


  • Mert Çebi
  • Evan Morrison
  • Selin Kurt

Sizin için Super Evil Megacorp Neden Reklam Vermiyor? başlığına cevaplar vermeye çalıştı. Düşünerek verilen cevaplar üzerine acaba hangisi dedirtecek türden olacağına eminiz. Gelin şimdi yazarlarımızın bu konu hakkında fikirlerini duyalım ve hangisinin gerçeklik payı var olduğunu Twitterdan #Vainglory tagı altında görüş olarak bildirip, gelecekte ki haklarınıza yönelik (Server kapanması, oyun çalışmaları durması) vb. durumlara mağdur kalmayalım.





Mert Çebi
(Bilgisayar Mühendisliği/Rize)

Oyun tam olarak yerine oturmadı.

Oyun tam olarak yerine oturmadığı için Super Evil Megacorp aklında bir plan olduğunu düşünüyorum. Mesela şu anda Reklam ile çekeceği oyuncuyu daha sonra kaybetme riski yerine şimdiki oyuncu sayısı ile devam edip daha sonra oyunu tam yerine oturtup (Oyun modları, Kahramanlar) daha fazlası ile oyuncuları elinde tutmaya çalıştığını düşünüyorum. Fakat Sosyal Medyada ileri geri konuşulan SEMC gerekeni yapmıyor olayı ise yanlıştır, Hillesiz bir oyun sunan SEMC'e Teşekkür etmeleri gerekir.


Evan Morrison
(Range O** Şirketi Çalışanı)

Şişirilmiş Oyun Yerine Daha Sade Oyun

Oyun içeriğine bakınca gördüğümüz Grafikler ve Kahraman yapıları sanki oyunun daha iyi bir yerlerde olup daha fazlasına gerek duymadığını söyler gibi. Mesela Vainglory'e ilk bakış attığımızda oyun içerisinde ki kahraman dengesi bir ilerliyor. SEMC bu işin bu şekilde yavaş yavaş ilerlemesinin daha iyi bir fikir olduğunu düşünüyor. Çünkü karşımızda git gide daha çok oyuncu çeken bir oyun var. Yavaşça büyüyen bir oyun bence en iyisidir. Reklamlar ile şişirilen oyun için günde binlerce kafa şişirecek yenlik ve şikayet gelebilir. Ve yinede SEMC Tüm dünyada ki oyunculara bir güven hissi vermek için bir reklam yayınlayabilir. 

Selin Kurt
(Radyo-Televizyon ve Sinema/İstanbul)

Reklam var ama gizli!


Baktığımızda gördüğümüz bir Moba oyunu. Bu gün YouTube'da oyun videoları izlemeye kalkışsak her zaman önümüze LOL reklamları gelmekte. Mobil için bu sadece Vainglory'den kat kat düşük kaliteli olan bir oyunun reklamları var. Burada aslında Reklam yok demek büyük bir yanlış. SEMC reklamı kendi oyuncularına veriyor aslında. Sosyal Medya etkinliklerine bakılacak olursa Hep başka oyuncuları kendine çekmek için yapılmış etkinlikler görmekteyiz. İçlerinde PAYLAŞMA etkinliği de mevcut. Bu bir plan değil Zekice bir taktik ve ücretsiz. Reklamlar Sosyal Medyada mevcut. SEMC işini iyi yapıyor. Fazla oynamasam da ilk bakış attığım oyunda Grafikleri gerçekten diğer oyunlara göre daha cazip.  Güvence mevcut, Eğlence hat safada!

* Peki ya Sen kimin tarafındasın?

Yorumlar