Telefonları Yanlış Şarj Ediyormuşuz! Doğru Şekilde Şarj Nasıl Edilir? Pil Ömrünü Uzatın!



Eh, hepimiz biliyoruz ki, telefonumuzu bir kerede şarj etmek için yeterli sabrımız yok, çünkü küçük ekrana hep yapışık şekilde yaşamaya alıştık. Ancak, bunun cep telefonuna zarar verebileceğini biliyor muydunuz? Telefonunuzu şarj etmenin doğru yolunu bilmeniz gerekir ve bahse girerim sevdiğiniz şeye zarar vermek istemiyorsunuz, değil mi? Okumaya devam edin, doğru yolu öğrenin:

Pil ömrü



Bir efsane olup olmadığını bilmiyoruz ama pil ömrünü etkileyeceği için küçük aralıklarla telefonunuzu şarj etmemeniz gerektiği söyleniyor. Bu doğru mu? Elbette olabilir.

Bir efsaneden ötesi



Bununla birlikte, bazı insanlar telefonlarını yalnızca, tamamen bitkin olduğunda yani "pilinizin zayıf" mesajı geldiğinde şarj etmelerinin gerektiğine inanıyorlar. Bu tamamen yanlış!

Gece Sarjı ve Zararı


Batarya şirketi Codex, her cep telefonunda kendi stres seviyesine sahip "lityum iyonu" bulunduğunu ve böylece aşırı şarj etmeniz durumunda "stres" in arttığını ve telefonunuzun pil ömrünün kısalacağını açıkladı. Bu nedenle, telefonunuzu gece boyunca şarj etmemeniz gerekir.

Çekin şunu!


Bu nedenle, şarj cihazını, pil ömrü için ertelemeden, zamanında cep telefonundan çıkartın. Dolmuş olan bataryanın Şarj cihazına bağlı olması pişmiş yemeğin daha fazla kaynatılması gibidir.

Tamamen şarj etmeyin


"% 100" şarj etmemek bile daha iyidir. Li iyonlarına göre önerilmez. Çünkü yüksek gerilim bataryayı kendi başına zorlar ve bataryayı uzun vadede aşındırır. Peki şimdi anladın mı? 

Yorumlar