Tırnağınız da ki Beyazlığın Sağlık İçin Açıklaması! Lunula Nedir? Tırnakta ki Beyazlık Nedir?



Bir anlığına tırnağına bir bak. Birçok kişi, tırnağının beyazımsı yuvarlaklığının tırnağın son derece hassas ve önemli bir parçası olduğunun farkında değildir. Bu gönderiyi okuduktan sonra bazılarınız bunu fark edeceksiniz! Tırnağın tabanındaki yarı dairesel beyazlığa lunula denir. Tırnaklarınızı kısa tutulmalı, deriye yaklaşık bir milimetre kadar olmalıdır. Bu beyaz yamanın bir insanın herhangi bir hastalıktan mustarip olup olmadığını gösterebileceğini biliyor musunuz? O zaman bu makaleyi bir oku!

Lunulanın Tırnağınızda ki önemi!


Lunula'yı Başparmağın da Bulamazsan, Psikolojik Hastalıkların Varlığını Belirtebilir.

Lunula'nın Sağlık Hakkında Ne Söylediğini Öğrenin!


Lunula'nın eksikliği veya işaret parmağında az görme, bir insanın pankreas, bağırsak, karaciğer problemlerini ve kadınlar söz konusu olduğunda üreme sistemi ile ilgili sorunlarla mücadele ettiğini ifade edebilir.

Orta parmakta Lunula önemlidir


Lunula orta parmaktan kaybolursa, arteryal basınç ile ilgili sorunları işaret edebilir.

Dördüncü Parmakta Lunula Yok mu?


Dördüncü parmağınızda lunula'nın olmaması, bir kişinin bağırsaklarında bir sorun göstergesi olabilir.

Lunula Nedir?

Tırnak uçların da ki beyazlık ve tırnağın dibindeki beyaz kısıma da bu isim verilir. tırnağın dip kısmında, tırnağın yapımından sorumlu hücreler yer alır. bu kısmın beyaz görünmesinin 2 sebebinin olduğu sanılmaktadır. birinci sebep, burada tırnak tabakasının daha ince olması ve yeni oluşan tırnak hücrelerinin daha yoğun şekilde bulunmasıdır. ikinci sebep ise buradaki bağ dokusunun gevşek olmasından dolayı ışığın farklı yansıtılmasıdır.

Yorumlar