Yüzük Parmağının Önemi ve Kültürü - Yüzük Parmağı ve Daha Fazlası!



Bir çift evlendiğinde iyi ve kötü zamanlarında birlikte kalmaya yemin ederler. Birlikte ömür boyu sürecek olan yolculuğu başlarken, düğün yüzüklerini eşinin sol elindeki dördüncü parmağına takarlar.

Sol elin dördüncü parmağına nişan veya düğün yüzü takma geleneği aslında romantiktir. Bununla birlikte neden o parmak ve nereden gelmiş bunun tarihi nedir diye merak edenleriniz de var. Gelin Yüzük parmağının kültürü ve tarihi hakkında kısa bilgiler alalım.

Antik Roma ve Yunan


O günlerde Roma, soldaki yüzük parmağındaki damarın doğrudan bir kalbine doğru inildiğine inanırdı. Dolayısıyla bu inançtan dolayı, sevgi damarı anlamına gelen "Vena Amoris" olarak adlandırdılar. Soldaki dördüncü parmak kalbinize en yakın olanı olarak ta kabul edilir - ve böylelikle bu parmaklara yüzük takmak gelenek haline gelir. Bu, bağlanan iki kalbin sevimli bir temsilidir, Sizde  öyle düşünmüyor musun?

Çin inancına göre, parmaklarımızın her biri bir ilişkiyi temsil ediyor.


Başparmak anne babanı temsil ediyor

2. Parmağınız, kardeşlerinizi temsil ediyor.

Orta parmak, kendi benliğini temsil eder

Dördüncü parmak hayat arkadaşınızı temsil ediyor.

Küçük parmak çocuklarınızı temsil ediyor

Başka bir teori ise, çoğu insan sağ el olduğu için sol elin fazla kullanılmadığıdır.

Kültürdeki Fark


Her kültür kendi yollarına sahiptir. Kuzey Avrupa ülkelerindeki "Düğün Ayrıntıları" na göre, çiftler yüzüklerini sağdaki yüzük parmağıyla takıyor. Bunu takip eden ülkeler arasında Rusya, Polonya, Avusturya ve Almanya gibi ülkeler de bulunur.

Yahudi geleneğinde, halka, geline yüzgeç parmağı verilmiştir. Yüzük parmağına hiç yer verilmemiştir.

Seçimin En İyisi



Kişisel tercihinize göre, hangi elinizde yüzüğünüzü görmek istiyorsunuz?, Önemli olan yeri değil mi? Öyleyse sevdiklerinizi ve değerli küçük yüzüğünüzü yaşam boyu önemseyin.

Yorumlar