Bir çocuğu yetiştirmek, yaşınıza bakılmaksızın, mutluluk ve sevinç ile zorlukları ve endişeleri getirecek değerli ve harika bir yolculuktur. Anne olmak için "doğru zaman" diye bir şey gerçekten var mı? Yeni araştırma, 35 yaşından sonra hamile kalmanın büyük yararlar sağladığını bulmuştur.
İlk defa kadınların annelik yaş ortalaması yükselmeye devam ediyor. Ve bu sadece bir moda meselesi değil. 30'lu ve 40'lı yaşlardaki kadınlar daha güvenli ve daha kararlı hissediyor ve ilişkileri ve kariyerinde daha güvenli olduklarını vurguluyorlar.
Tarihsel olarak, 35 yaşından sonra gebelik riskli kabul edilir. Bununla birlikte, bilim geç hamileliklerle ilgili yeni yararlar keşfediyor.
Daha önce 35 yaşından sonra bebek sahibi olmasının yaşam beklentisini artırdığı ispatlanmıştır ve bugün Güney California Üniversitesi'nde yapılan yeni bir araştırma, 35 yaşından sonra doğum yapmanın annenin zihinsel yeteneklerini geliştirdiğini ortaya koymaktadır.
Bu sonuca nasıl gelindi?
Araştırmacılar, 830 postmenopozal kadın üzerinde birkaç test gerçekleştirdiler. Araştırmaya katılanlar planlama, görsel algılama, sözlü bellek, konsantrasyon ve dikkat üzerine test edildi. 24 yaşından sonra ilk bebeği olan kadınların, zihinsel keskinlik testleri, problem çözme ve sözlü beceriler konusunda 15-24 yaş arasındaki annelere kıyasla daha iyi performans gösterdiğini tespit ettiler. En son bebeğini 35 yaşından sonra geçiren kadınların daha iyi sözlü bellekleri vardı. Buda her şeyi tamamen ortaya koydu. Erken Doğum Yapmanın bir diğer kötü yanı ise uyuşamayan çiftlerin bir süre sonra ayrılması olarak saptandı.
Zihinsel açıdan daha keskin yapan nedir?
Özellikle son hamilelik daha sonraki bir yaşta ortaya çıkmışsa, beyin kimyası ve fonksiyonu üzerine yararlı etkileri olduğu tespit edilen, hamilelik dönemindeki hormonların (östrojen ve progesteron) yükselmesi ile ilgilidir.
Bebeğe ne zaman başlanacağına karar vermek asla basit değildir ve her yaştaki gebelikte avantaj ve dezavantajları vardır. Önemli olan, hamileliğinizi olabildiğince sağlıklı kılmak için önce doktorunuza danışmanız gerektiğidir.
Şimdiden doğacak olan bebeğinize uzun ömürler dileriz :)
Yorumlar
Yorum Gönder