Gerçek Sevgi ve Bağlanma Arasındaki 5 Fark!


Sevgilinize veya eşinize aşık mısınız yoksa sadece onlara bağlı mısınız? Aşk karmaşık olabilir, bu yazı bağlılık ile gerçek sevgi arasındaki farklardan birkaçını açıklayacaktır. Okumaya devam et!

# 1 Aşk bencil değildir, bağlanma bencildir


 
Aşık olduğunuzda, diğerini mutlu etmeye odaklanırsınız.
Yalnızca birisine bağlı olduğunuzda, sizi mutlu edebilecekleri yollara odaklanırsınız.

# 2 Sevgi özgürleştiriyor, bağlılık kontrol ediyor


Karşılıklı aşk, gerçek benliğiniz olmanızı sağlar. Eşiniz veya sevgiliniz, sizi gerçekte kim olduğunuz konusunda teşvik eder ve zayıf yönlerinizi göstermekten korkmazsınız.

Bağlılık, diğer taraftan, kontrol davranışını artırma eğilimindedir. Eşinizin arkadaşlarıyla vakit geçirmekten vazgeçebilir, zihin oyunları oynayabilir veya onları hoşnut etmek için sağlıksız bir düzeyde odaklanabilirsiniz. Onların duygularına bakılmaksızın sizinle kalıp kalmamak için onları manipüle etmeyi deneyebilirsiniz.

# 3 Aşk karşılıklı büyümedir, bağlılıkyüklenicidir


Aşıksanız, siz ve sevgiliniz birlikte gelişeceksiniz. Her ikiniz de kendinizin en iyi versiyonları olmak için çalıştıklarında, kendi başınıza olabildiğinden daha iyi olursunuz. Kısacası, sevgiliniz büyümenizi benimser ve sizde onlar için aynı şeyi yaparsınız.

Bağlanma halindeyken, kontrol etme isteğiniz ve kendi sorunlarınızı çözemediğiniz takdirde, büyümenizin yanı sıra eşinizin kısıtlamaları da kısıtlanır. Çözülemediğiniz konular önemli diğerlerine gereksiz bağımlılık yaratır.

# 4 Aşk sonsuzdur, bağlanma geçici


Aşk, zaman geçtikçe hayatta kalır. Siz ve sevgiliniz sonuçta bölünebilir, geçici veya kalıcı olabilir. Ancak, gerçekten aşıksanız, o kişinin daima kalbinizde bir yeri vardır ve hayatlarınızın geri kalanında onlara iyi şeyler dilersiniz.

Öte yandan yalnızca kendilerine bağlıysanız, bir ayrılma sonrasında büyük ihtimalle kızgın kalırsınız. Hatta ihanet hissi yaşayabilirsiniz.

# 5 Aşk ego azaltırken bağlanma egona güç verir


Aşık olduğunuzda, daha az kendine merkezli olursunuz. İlişki, egonuzun azaltılmasına hizmet eder, büyümenizi sağlar ve sizi daha az bencil ve daha sevecen olmaya teşvik eder.

Alternatif olarak, bağlanma temelli ilişkiler genellikle egonun egemenliğindedir.


Yorumlar