İletişim kurmada yardımcı olan 13 Psikolojik Taktikler - Nerde Nasıl Konuşulur?



Bazen biriyle yanlış bir ses tonuna çıkarız ya da birilerine bir şey hakkında soru sormaktan rahatsızlık duyarız.
Bu yazımızda, size herkesle iyi ilişkiler kurmanıza yardımcı olabilecek teknikleri anlatacağız.



# 1 Eğer cevap size uygun değilse - Veya yalansa


Örneğin konuştuğunuz kişi bir şey söylemedi, açık değil ya da yalan söyledi - bir daha sorma. Bunun yerine, sessizce ve özenle gözlerine bakın. Bu teknik onu köşeye sıkıştıracak ve kişi düşüncelerini devam ettirmek zorunda kalacak.

# 2 Biri sana bağırırsa ...


Sakin kalmak, çelimsiz kalmak için çaba gösterin. Bir loudmouth'un ilk tepkisi genellikle davranışınızın provoke olabileceği öfke, ancak hızla düşer. Sonra bir sonraki tepki solacak - onun meydan okuyan ve agresif davranışı için suçluluk duygusu. Muhtemelen, izninizle bağış isteyen ilk kişi olacaktır.

# 3 Bir insanın sizi eleştirmesi (yorum yapar veya suçlarlar)


Cesaretinizi toplayın ve onun yanında durmaya çalışın. Bu durumda, kişi, uzakta olsaydınız, sizinle ilgili daha az olumsuz şeyler söyleyecektir.

# 4 Eski ve kanıtlanmış bir yöntem ...


Birçok öğrenci tarafından sınavlarda kullanılmaktadır. Bir profesörün iyi ve yakın arkadaşı olduğunu düşünürler, bu nedenle kendilerini daha sakin hissederler ve soruların doğru yanıtlarını bulmaları daha kolay olur. Bu teknik diğer durumlarda da etkilidir. Önemli bir iş görüşmeden önce deneyin!

# 5 Yemek yemek her zaman barış ve güvenlikle ilgilidir.


Bu yüzden evde yemek yiyoruz, kendi duvarlarımızla çevrili, daha sık. Bu yüzden, eğer gerçekten endişeleniyorsanız, sakız çiğnemeniz yeterlidir. Beyninizle yediğiniz izlenimi uyandırır ve endişelenmeniz gerekmez; böylece bir süre sonra kendinize daha rahat ve sakin hissedeceksiniz.

# 6 Biriyle tanışmak ...


Kişiye karşı her zamankinden daha fazla sevinç ifade edin. Örneğin, içtenlikle gülümseyin ya da onun adını nazikçe ve sıcak söylemeye çalışın. Zamanla, bu kişiye daha iyi gelmeye başlayacaksınız ve sohbet keyfi samimi olacak.

# 7 Bir gruptaki herkes aynı anda gülmeye başlarsa ...


Herkes içgüdüsel olarak, en çok sevdikleri kişiye bakar veya daha yakından yaklaşmak isterler. Bu nedenle, başarılı bir şakadan sonra herkesin gözüne bakın - çok şey öğreneceksiniz.

# 8 İstediğiniz kişinin dikkatini çekmek istiyorsanız ...


Omzunun arkasında doğrudan bir şeye bak. Kişinin görüşünü yakaladığınızı fark ettikten sonra, hızla gözlerine bakın ve hafifçe gülümseyin. Sorunsuz çalışıyor!

# 9 Eseriniz insanlara bağlıysa


Onları daha kibarca ve nazik davranmaya "zorlamak" mümkündür. İş yerinizin arkasına bir ayna koyun, böylece görüşmenleriniz yansımalarını hep görecektir. Kural olarak, insanlar her zaman en iyilerini bir aynaya bakmaya çalışırlar ve kendilerini kötü veya zararlı olarak görmek istemezler. Yani, daha emin gülümseyecekler!

# 10 İlk görüşmede birisini ikna etmek için ...


Onun sempatisini kazan, karşılaştığında gözlerinin rengini belirlemeye çalış. Göz teması daima etkili bir şekilde çalışır.

# 11 Aslında stresimizi kontrol edebiliriz.


Çok endişelendiğinizde, derin nefes almaya başlarsınız ve kalbiniz daha hızlı vurur. Kendinizi daha sakin nefes alıp kalp atışlarınızı dengelemeye zorlamaya çalışın. Bize güven - bu senin gücün içindedir.

# 12 İnsanlar kendilerine ve eylemlerine güvenenlerle muhatap olurlar


Bu yüzden sadece ne hakkında konuştuğunuzu bildiğinizi gösterin (eğer öyleyse bile).



Yorumlar