Kuzey Kore Hakkında Bilmediğiniz Tuhaf Şeyler 'Dünyadaki En Tuhaf Yer'




Kuzey Kore hakkında daha fazla bilgi edinmek istemiyor musun? Kuzey Kore liderleri, dünyanın geri kalanından bu kadar çok izole ve kesilerek, dış dünyanın şüphelerini sürekli olarak uyandırdı. Bu akıl almaz Kuzey Kore gerçeklerini perdenin arkasına bırakmayın ve dünyadaki bu gerçek yer ile aynı yerde yaşamaktan memnun olduğunuzdan emin olun.



1. Ülkenin devrimci lideri Kim Il Sung'un çok sayıda heykeli var.


Kuzey Kore'de "Yüce Lider" in yaklaşık 34.000 heykeli var. Her iki kilometrede bir tane, ya da bu garip ulusun her 750 sakini için bir heykel var.

2. Bütün sakinler ülkenin devrimci liderini içeren bir iğne takmalı


Bu iğneler, birçok Kuzey Korelisinin giyindiği tek jewlry parçasında bile olabilir. Bu pimler karaborsada çok değerlidir.

3. Kuzey Kore'de sadece 28 tane saç stiline izin verilmektedir.


Erkeklerin saç kesimleri, onların en üst düzey liderlerine benzeyebilir. Evli kadınların saçlarını kısa tutması bekleniyor. Tek kadınlar, saçlarının daha uzun süre büyümesine izin vererek "gevşek kesebilir", ancak hükümet tarafından sıkı sıkıya kısıtlanmış sınırlar içinde olabilir.

4. Kim Jong Nam "LOL" gömlek giyen bir kadın tarafından öldürüldü.


Toronto Yıldızı, Şubat 2017 suikastını gerçekleştiren katili anlatıyor: "Kim Jong Nam, Malezya polisinin söylediği bir çift kadınla birlikte, Baskin-Robbins dondurma dükkânından birkaç adım ilerleri yürüyordu, Kuala Lumpur'un cazip bütçesindeki havaalanı terminalinden geçiyordu. Kuzey Korelilerin bir ekibi tarafından çağrıldı, yaklaştı.

"Bir kadın, aniden Kim'in yüzünde güçlü bir toksin sıkarak, hızla uzaklaştı.

Dakikalar sonra havaalanının tıbbi kliniğine yürüdükten sonra Kim, konvansiyonel'e girdi. Bundan birkaç dakika sonra, ambulans ile hastaneye kaldırıldığı sırada Kim Jong Nam öldü, 45 yaşındaydı. "

5. Kuzey Kore büyük bir spor etkinliği yapmak için harika bir yerdir.



Kuzey Kore Pyongyang'daki 'Rungrado 1 Mayıs Stadyumu' 150.000 kişiye yer verebilir. Büyük stadyum, sanatsal ve jimnastik yarışmasına katılan 100.000 katılımcıyı içeren yıllık "kitlesel oyunlar" 'ı ağırlıyor.

6. Dışarıdan Kuzey Kore'yi ışık eksikliği ile tanımlayabilirsiniz.


Kuzey Kore, başkent Pyongyang dışında elektrik tedarik etme konusunda büyük sorunlar yaşıyor.

7. Kuzey Kore'nin "elit" bir "Zevk Takımı" vardır.



Ülkenin hükümetini, askeri ve ekonomik elitini memnun eden bir "Zevk Kadrosu" içine yerleştirilen yaklaşık 2000 kadın var.

8. Kuzey Kore'nin çalınmış bir Volvo filosu var.



1974 yılında Kim Il-sung, İsveç'ten Kuzey Kore'ye 300 milyon Avro değerinde 1.000 Volvo sedan aldı ve bunların ücretini asla ödemedi. Hiçbir zaman iade edilmedi ve halen kullanılmaya devam ediyorlar.



Yorumlar