LYRA için Destekçi Rehberi - Vainglory Rehberi


Vainglory'yi oynamaya başlayan herkes Lyra gibi bir geri destek kahramanı bekliyordu. Önce Adagio'yu satın aldık, çünkü bir Geriye Yönelik desteğe ihtiyacımız olacağına inandık;  Bu kılavuz Lyra'ya derinlemesine bakmak, onunla nasıl oynanacağını ve ekibiniz için maksimum iyileşme potansiyeline sahip özel bir destek oluşturduğunu anlatıyor.



Pozisyon

Lyra gerçek anlamda eşsiz bir destektir çünkü o bir arka plan kahramanıdır. O bir tank değil ve Ardan veya Lance gibi bir saldırı düzenleyici değil. Onu oynarken,  Celeste gibi davranın. Mümkün olduğunca mücadelenin kenarında yaşayın ve iyileştirici, aktif öğeleriyle müttefiklerinizi koruyun. Etki alanı yetenekleriyle saldırılardan kaçınmak için eliniz tetikte bekleyin. Diğer destek kahramanlarının aksine, yetenekleriniz oldukça güçlü olduğu için düşman sizi daha çok aşağı çekecektir. Lyra kasıtlı olarak bu şekilde tasarlanmıştır ve bu nedenle konumunuza odaklanmanız kolayca düşmenize izin vermemek için son derece önemlidir.

Lyra ile en sevdiğimiz şey, sinsi ve oldukça destekçi bir kahraman olması. Bu avantajlar ile, hem müttefiklerinize yarar hemde düşmanlarınıza zarar verebiliyorsunuz. Eğer düşmanlarınız da, Blast Tremor Gibi yetenekler mevcutsa dahada geride beklemeye çaba göster. Kısacası, hedef olma.

Blast Tremor





Ormancılık

1.19 güncellemesi önemli değişiklikler getirdi. Şimdi üç sözleşme var ve her biri farklı bir erken oyun ödeneği sunuyor. Ironguard Sözleşmesi var olmaya devam ederken Minions'ı öldürürken şifa veriyor olsa da, zaten güçlü bir şifaya sahip olduğu için Lyra ile olan diğer sözleşmelerden birini almak daha iyi gibi görünüyor.

Maç boyunca, ormanda canavarlar ile savaşmak en iyisi. İyileşmeniz ile birlikte jungler'ınızı sağlıklı tutacaksınız. Karşı ormana saldırıda kaçınılmaz olacaktır.

Dikkatli olabileceğim bir şey Jungler'ınız artık ormanı tek başına dönmeye başladığında sizin Yol oyuncusuna destek olmanızdır. Rakip yol oyuncusuna suikastlar düzenleyerek veya Rakip Kulelerin yok edilmesini seyredebilirsiniz.

 Ironguard



Sağlık çözümleri ve Geriye Dönük Destek

Vainglory'de birkaç farklı sağlık mekaniği vardır; bu nedenle, Lyra'nın iyileşmesinin başkalarıyla nasıl karşılaştırıldığını anlamaları için onlardan farklı olan şeylere değinmeliyiz.

  • Bir iyileşme sağlığı bir müttefikinizi geri getirir. Asla azami sağlık havuzunun üzerine çıkmaz ve bu nedenle çok erken kullanıldığında israf olabilir. Bir iyileşmenin hiçbir zaman zamanlayıcı yoktur; Bir kez sağlık yenilenirse daha fazla hasar verilene kadar beklemeniz gerekir.
  • Bir bariyer, bir müttefikin geçici sağlık durumunu arttırır. Bu bir müttefikin maksimum sağlık havuzunun üzerinde olabilir, ancak her zaman bir zaman sınırı vardır. Bir bariyer uygulanıyorsa, düşman mümkün olan tüm zarar miktarını karşılayacak yetenekleri kullanmak için bekleyebilir. Bunun dışında, Bariyer sağlığı, her 1 hasar noktasının bariyer değerini 1 düşürdüğü düzenli sağlık gibi davranır.
  • Fortified Health, mevcut sağlığınıza yarım derece engel olacak şekilde sağlık katar. Size verilen her 1 hasar noktası için, sağlık havuzunuza yarısı zarar verilir, diğer yarısı kuvvetlendirilmiş sağlık havuzunuza uygulanır. Güçlendirilmiş sağlığın her zaman üzerinde bir zamanlayıcısı vardır.
Lyra'nın Kitleri

Her bir yeteneği çok benzersizdir ve birlikte kullanıldığında iyi bir araya gelirler. 

Principal Arcanum


Heroic perk öncelikle onu daha çok büyücü yapmak için hazırlanmıştır. Celeste'ye benzer şekilde, kristal güce dayalı sihir ateşlerle otomatik saldırılar yapar. Aynı zamanda ikili devasa patlayıcı atar, ancak ikincisi analize edilmelidir, ikincisi atılırken yerinde kalması gerekir. Bu, hasar ve konumlandırma arasında bir seçim yaratır. Buna ek olarak, ikinci ateşi, hedefini yavaşlatacak ve bu da destek yolunda ikmalinin en güzel parçası. Devasa patlama süresi, saldırı hızıyla azaltılır, Alternative current, Mage yolunda özellikle iyi olur. Bunun bir dezavantajı enerjisini kullanmasıdır. Enerji tükendiği takdirde büyülü ateşlemeye devam edebilir, ancak yeteneklerini kullanmaya devam edebilmek için bir hasar seçmesine yol açar (Enerji). Bu destek yolu için özellikle zor bir seçimdir. Zarar verdiğiniz tüm zararı boşa harcarsanız, müttefiklerinizi iyileştiremezsiniz.

Alternative current



Imperial Sigil


Imperial Sigil, temel yeteneğidir ve iyileştirme gücünün bulunduğu yerdir. Adagio'ya benzer şekilde, bu yetenek hem Zaman Üzerinde İyileşme (HoT) hem de patlama iyileşmesi olarak kombine edilir, ancak ters sırayla yapılır. Adagio'nun aksine, bu, ekibinizdeki herkese şifa verebilir.

Sigilin kendisinde bir sağlık havuzu bulunmaktadır. Bu havuz düşmanlar tarafından hasar görmez, ancak düşmanları gıdıklamaz da denilemez. Bir desenin aktif süresi 3 saniyedir. Bu süre, kullanıcı sayısına bölünür.

Bu yeteneğin kısa bir süresi var ve topraklarda kısa bir motivasyon zamanı yaratır. İstediğiniz zaman deseni elle patlatabilirsin. Müttefikler, tam etki elde etmek için çoğunlukla sahada olamaları gerekir. Eğer deseniniz de bir düşman varsa aynı şekilde müttefiklerinize verdiğiniz yararın tam tersi olarak etki gösterecektir. Bu genellikle kaçamak yapan kahramanlara kötü bir sürpriz olur. Sağlık çalma ve sağlık üretme, bu devasa! Dahada kötüsü bu yetenek müttefiklerinizi tamamı ile desteklemek için var. Eğer Müttefiklerinizin peşine takılan düşman kahramanları varsa hemen müttefikinize deseni açın. Ardından içine girdiği gibi deseni patlatın. Bu müttefikinizin ayaklarını tabiri caizse kıçlarına vurarak kaçmasını sağlayacaktır!

Bu yetenek için cooldown zamanlayıcısı desen patlayana kadar başlamıyor. Bir destekçi Lyra olarak, şiddetle bu kabiliyeti kullanma cesareti edinmelisiniz. Düşman ekibi bu görme (Flare) yeteneğini kullanmaya başlarsa, takımınızı çok daha savunmasız bırakacaktır.

Flare


Bright Bulwalk


Bright Bulwalk, bir Gauntlet'e benzer şekilde Lyra çevresinde dairesel bir alan yayınlıyor. Bu yetenek, önemli miktarda yarar sağlar. Dash tabanlı yetenekleri kullanmaya teşebbüs eden düşmanlar duvarda durdurulur, biraz hasar alır ve yavaşlar. 

Bu kabiliyeti hücumda veya savunmada kullanabilirsiniz. Ne zaman kullanılacağı, düşmanların nasıl davrandıklarına ve sahip oldukları kahramanlara bağlı. Bir kavganın başlangıcında arkanıza atlarlarsalar, mücadelenin başlangıcında onu  yerleştirmek en iyisidir. Bulwalk, ilk etapta vurulan düşmanlarda ki portallar için 4,5 saniyelik bir bekleme süresini ayarlar; böylece canınız az ise ışınlama ile takımca kaçabilir veya düşman etkisiz haldeyken onlarla savaşabilirsiniz.

Bright Bulwalk, Lyra'nın taslak varlığını çok güçlü kılar. 6 saniyeye kadar yeteneklerini susturmak, bazı kahramanlara karşı değişiyor ve başkalarına karşı son seçim olduğunda net bir seçim yapıyor.

İşte o çemberin içinde susan kahramanlar ve Yetenekleri:

  • Alfa'nın A ve B
  • Ardan'ın A, B ve C. 
  • Blackfeather'ın A ve C
  • Fortress's A
  • Glaive's A
  • Joule's A
  • Koshka'nın A ve C
  • Krul A
  • Lance'in A ve C
  • Lyra'nın C
  • Ozo'nun  B ve 2. A
  • Petal'in B
  • Rona'nın A ve B
  • SAW A'sını atabilir, ancak siperlerden dışarı atamaz
  • Skye'nin B
  • Taka'nın A ve C
  • Vox'un A

Bu yetenek uzun bir bekleme süresine sahiptir, bu nedenle etkili bir şekilde kullanın.

Arcane Passage


Muhtemelen oyuna oldukça zamanında eklenen en ilginç yetenektir. Haritadaki başka bir konuma yanıp sönerek diğerlerinin geçebileceği bir portal açmanızı sağlar. Her iki takım da portalın OP olmasını engellemek için kullanabilir, ancak bu portalların çevresinde ilginç bazı kısıtlamalar bulunmaktadır. Düşman ekibinin oluşturulması üzerine, portalı kullanabilmeleri için 1 saniyelik cooldown vardır. Müttefikler hemen geçebilirler. Geçişten sonra portalı 4.5 saniye tekrar kullanamazsınız. Daha önce de belirttiğimiz gibi, Bright Bulwalk'ın ilk etkisine isabet ederseniz 4.5 saniye boyunca bir portaldan geçemezsiniz. Bu portallar yalnızca 8 saniye sürdüğünden, bunlardan en fazla iki kez geçebilirsiniz.

İlk bakışta "portallar, her yerde!" Diye düşünebilirsiniz. Sana tecrübelerimizi anlatabiliriz, sadece düşman ekibine göz kırpmayın! İşte portalı en iyi şekilde kullanmak için şunları bekle:

  • Bir tıkanma noktasına veya acil durumlarda. Örneğin müttefikiniz güneyden geliyor ve arkalarında düşman kahramanlar var. Hemen kuzeye doğru farklı bir portal açarak düşmanların sizin onları o tarafa kaçırdığınızı anlayıp portala girmelerini sağlayın
  • Düşmanın geri adımının arkasına atlamak ve onlara küstahça saldırıya geçmek!
  • Bulwalk'ınızı etkinleştirin ve uzaklaşın. Bu, düşmanın portal üzerinden sizi takip etmesini sağlar. Muhtemelen, portal üzerinden geçmeye çalışırken zaman kaybederler. Bu, takımınızı yeniden toplama ve derhal tehlike oluşturmadan yeniden konumlandırmanın iyi bir yoludur. Portalınızı uzaklaştırabilir, ardından her bir portaldan eşit uzaklıkta düşmanınıza saldırabileceğiniz bir konuma geçerseniz, bu özellikle yararlıdır. Bu üçgen konumlandırma, bir düşmanın size ulaşma şansını azaltır.
Erken Oyun Öğeleri

Dragonheart
 Lifespring
 Kinetic Shield
 Chronograph
 Protector Contract, 
Flare Gun

Geç Oyun Öğeleri

Fountain of Renewel
 Crucible
 Contraption
War Treads
 Stormcrown
 Shiversteel







Yorumlar