Sağlığımıza Zarar Verebilecek 7 Gündelik Alışkanlıklarımız


Sağlık, her şeyden daha önemlidir. Sana sağlık durumunu kötü etkileyebilecek bazı alışkanlıkları anlatıyoruz.
Hayatına çok zarar verebilecek bu alışkanlıklara bir göz atalım.

# 1 Hapşırıkları Önleme




Bu beynimize olan kan akışını bozar ve aynı zamanda kan damarlarımızı ve sinir dokusunu karıştırır. Bu kan damarlarımıza zarar verir ve hatta işitme problemlerine neden olur. Bir daha ki sefere hapşırmayı hiç kesmeyin.

# 2 Parfüm ve Deodorantlar


Parfüm bulantı, baş dönmesi ve uyuşukluğa neden olur. Ayrıca göz sorunlarına da neden olabilirler. Parfümleri sentetik maddeler olduğu için kullanmayı bırakmak daha iyi bir fikirdir.

Plastik Konteynerlerde 3. Gıda



Tüm plastik kaplar, ömrü ve esnekliği açısından PVC gibi kimyasal maddeler içerir. Bu kimyasallar birçok kanser ve diğer ölümcül hastalıklara neden olabilir. Gıdaları daima cam veya paslanmaz çelik kaplarda saklayın.

# 4 Öğünden hemen sonra diş fırçalamayın


Bir yemekten hemen sonra dişlerinizi fırçalamayın; yiyecek ve içecek emaye üzerinde etkili olduğundan diş fırçanızın hareketi asidi daha derine doğru iter. Yemekten sonra dişlerinizi fırçalamak aşırı hassaslığa ve emaye hasarına neden olabilir.

# 5 Sıkı Giyim


Sıkı Kıyafetler cildinize ve sinir uçlarına basınç yapar. Ayrıca kan damarlarındaki normal kan akışını da rahatsız eder. Bu yüzden sıkı kıyafetlerden kaçının.

# 6 Taze Meyve Suyu


Taze meyve suyu, küçük miktarlarda alınırsa sizin için iyi olur. Birçok durumda taze meyve suyu vücudunuza zarar verebilir. Mümkünse onları çocuklara vermek konusunda dikkatli olmalısınız, önceden bir doktora danışın.

# 7 Antibakteriyel Sabun


Doktorlar sadece antibakteriyel sabunu kesikler ve çizikler için önerirler. Haftada iki kez ellerinizi asla yıkamayın.


Yorumlar