Terk edilmiş Lunatic Asylum'un Karanlık Hikayesi!


Başlangıçta perili Mayday Hills Lunatic Asylum olarak bilinen Beechworth Lunatic Asylum, Beechworth, Victoria, Avustralya'nın bir kasabasında bulunan hizmet dışı bir hastanedir.


Melbourne'dan sadece birkaç saat, Victoria, Avustralya'daki Beechworth Sığınma Evinde oturuyordu.

Daha sonra Mayday Hills olarak adlandırılan 1867 yılına dayanan ikinci en eski sığınma evine taşındı.

Eski iltica gerekçesiyle dolaşan birçok hayaletten biri, hayalleri hastanenin çeşitli yerlerinde görülen Matron Sharp'tir.

Muazzam hastanede 1200 hasta, 600 erkek ve 600 kadın bulunmaktadır. 128 yıllık bir sürede, burada 9000'den fazla hastanın öldüğü düşünülüyor.


Sonunda 1995 yılında kapatıldı. Şimdi La Trobe Üniversitesi kampüsünün yanı sıra otel ve konferans merkezi olarak faaliyet gösteriyor. Odalardan birinde, J.Kelly'nin imzasını camın içine kazınmış bulacaksınız. Evet, J Kelly ünlü Ned Kelly'nin amcasıydı. Kelly Amca, Greta'daki kız kardeşinin evinde yakıldıktan 15 yıl sonra cezalandırıldı. Sonunda dışarı çıktığında, zihninin "Yandı" denildi ve 1903'ten ölene kadar son günlerini hastanede geçirdi.


Beechworth Sığınma Evi ,  Tasmania'daki Port Arthur'daki turların yanı sıra Avustralya'daki en popüler hayalet turlardan biridir. Ülkenin en perili yerlerinden biridir.



Bir paket sigara içmek için balkona çıkan Yahudi bir hasta yere düştüğü balkon. Yukarıdaki fotoğraf, nereden düştüğünü görüyorsunuz.


Reaksiyon Salonu, hastaların şarkı söyleyebildiği, müzik çaldığı ve pazar günleri oynadığı ortak bir alandır.


Burada iki sık görüldüğünü söylenen: size doğru yaklaşan genç bir kız ve yaşlı bir adam oluyor.


Kadınla iletişim kurmaya umutsuzca çalışıldığı biliniyor ve bir zamanlar Çan Kulesi'nin bir parçası olan bir pencerede de görüldüğü söyleniyor.


Daha önce bahsettiğimiz ünlü hayalet Matron Sharpe, Latrobe Üniversitesi yurdunda görülmüş. Şahitler onu bilgisayar odaları, granit merdivenlerden aşağı ve sınıflardan birinde gördüğünü söylediler.


Bir başka hayalet de hastanın Tommy Kennedy'sidir. Hastanede çok seviliyordu ve çalıştığı mutfakta öldü. 


İşçiler ayrıca gülüp çalınan çocuk seslerini duymuşlar ancak gürültünün nereden geldiğini bulmaya çalıştıklarında hiçbir şey bulamamışlardır. Yıllar önce, bir hayalet turunda bir ebeveyn, 10 yaşındaki oğlunun kendi kendine konuştuğunu fark ettiğinde, oğluyla kimin konuştuğunu sordu ve orada yaşayan James adlı bir çocukla konuştuğunu söylemiştir.


Burada kilitli kalmanız için gerekli olan tek şey, hoşnutsuz bir akrabanızdan bir talep ve sizi şahsen muayene etmek zorunda bile olmayan bir doktorun imzasıydı ve bir çok hasta buraya tıkılarak ve bağlanarak gün geçtikçe daha fazla aklını kaybetti.


Grevillia kanadı, tüm hastaların korktuğu kötü bir cihazdı. Bu ilacı 1950'lere kadar kullandılar, pençeler, düz ceketler ve elektro-şoklar sıklıkla bu cihazda kullanılıyordu. Elektro-şok tedavileri sırasında, şok kuvveti çoğunlukla bağların kopmasına, kemiklerin kırılmasına ve dişlerin parçalanmasına neden oluyordu.


Bu cihaz iki kez görüldü: Bilinmeyen bir erkek doktor ve Matron Sharpe'den biri. Buzlanma odaları varlığının bir işaretidir. Hastalara nasıl davranıldığının birer birer görüntüleri de denilebilir. İşte Lunatic Asylum'un Karanlık Hikayesi'de buydu. 




Yorumlar