Destek Stratejisi: Ardan ile Takım Uyumu



Ardan'ı güzel bir şekilde tanıtmaya ihtiyacı yok. Her zaman tutarlı bir destekti ve 1.12 Güncellemesinde nerf almasına rağmen VIPL ve VGL'de en çok tercih edilen destek olmaya devam etti. 1.14 güncellemesinde başka bir nerf yemesine rağmen hala en önemli desteklerden biri; Takım arkadaşlarını korumak ve takım arkadaşlarının hasarlarını teyit geçirme becerisi eşsizdir ve oynamakta çok eğlencelidir. Daha fazlası için ardanın içine girelim!

VaingloryFire rehberi hazılayan Meyra adlı oyuncunun gönderisi için Buraya Tıklayınız


Ardan Neye Değer Veriyor?

Kahraman Perk: Julia'nın Hediyesi

Ardan'ın kahramanca hasar aldığı her defasında eksik sağlığının % 1'ini iyileştirir. İyileşilen miktar, verdiği hasarın% 75'inde kısıtlanır. Bu iyileşmenin, yanma ve kanama efektleri gibi Skye'nin Forward Barrage gibi küçük, hızlı hasarlarına karşı doğrudan bir karşıt olduğuna dikkat etmek önemlidir. Ardan, bir sağlık bariyeri ile hasar alırken kendi Sağlık itemleri ile de sağlık kazanabilir. Ayrıca, Ardan enerji yerine İntikam kullanıyor. Sadece Blood For Blood ile İhanet Ediyor. Yüksek miktarda ağrı veren yumruk!

C: Öncü

Bir müttefike hızla koşup yakındaki düşmanlara zarar verip onları yavaşlatırken, hedefe bir hız takviyesiyle birlikte üç hareket hızın ve Ardan'ın bonus sağlığının %50 kadarı ile orantılı olan ikinci bir bariyer verir. Bir müttefik her hasar aldığında Ardan intikam kazanır. Bu yetenek Ardan üzerinde kullanılabilir ancak bariyer, hız takviyesi ve intikam kazanımı yalnızca yarısı kadar güçlüdür. Aşırı yükleme: Öncü bir müttefik üzerinde kullanıldığında %30 intikam verir.

B: Kan İçin Kan

Ardan, öne sıçrar ve hedefine yumruk atar. Bu kristal olduğu kadar silah hasarı da verir ve temel saldırı olarak sayılır. Kan için kan yalnızca Ardan %100 intikama sahip olduğunda kullanılabilir ve kullanıldığında hepsini tüketir. Kan için kan ek %25 silah ve kristal hasarı verir.

C: Silah Eldiveni

Ardan, eldiveni sahaya atarak hedef alanın etrafında bir çeper yansıtır ve tam intikam gücü kazanır. Bu çeperi geçen düşmanlar sersemletilir ve kristal hasarı alır. Bir düşmanı başarıyla sersemlettiğinde Ardan intikam gücü kazanır. Ardan arenadan ayrılırsa intikam gücü hemen yok olur.


Özetlemek gerekirse, Ardan'ın durumu:

  • Küçük hasarlara karşı sert verilen cevaplar
  • Müttefikler için sağlık engeli/ Teğet geçen bariyer
  • Müttefikler için hızlanma hırsı
  • Yavaş bir AoE
  • Müttefiklere 3. dereceden yarar
  • Stun tehdidi


Ardan'ın müttefiklerine harika stratejiler ve canlı tutma odaklı bir kiti var. Vanguard ve Gauntlet, oyundaki tüm noktalarda kendisini alakalı tutarak, tüm oyun boyunca güçlü özelliklere sahipken, Kan için Kan, kendisine iyi bir erken hasar verdirir. Vanguard, müttefikin hayatta kalabilirliğini artırmak, birisinin bir hedefe sadık kalmasını sağlamak ya da düşmanları yavaşlatmak için yararlıdır. Gauntlet, mücadelenin dinamizmini değiştirmek için bir takım dövüşü başlatmak, devre dışı bırakmak veya belirli düşman kahramanlarını orta kavgada kaçamaz hale getirmek için kullanılabilir.

Ardan'ın Yetersiz Yönleri

Ardan sert, güvenilir CC'ye sahip değildir. Stunt (Gauntlet'ten) oyundaki en az güvenilir stuntıdırr ve Reflex Block'a son derece kolaydır ve buda halde kaçınılması kolaydır. Bundan dolayı, Ardan'ın Catherine veya Fortress kadar iyi bir odak noktası yok. Ardan bunları kilitleyemez ve onları silinemez. Ayrıca, Gauntlet, son derece kullanışlı bir beceri olmasına rağmen, oyundaki en uzun bekleme sürelerine tabiidir. Oyundan yararlanabilmek için tamamen cooldown kullanmak her zaman mükemmel iş çıkarır. Fakat bunun için çıkacağınız itemlerden bazılarını elemek zorundasın.

Ardan ile Uyum Sağlamak

Ardan'ın Vanguard'ı,  hızlandırmasından ve AoE'den en iyi şekilde faydalanırken, sıklıkla düşmanların ortasına dalabilen kahramanlarla güçlü Stratejisinin yanı sıra, Squishy kahramanları ile sinerjiktir. Onları her zaman canlı tutun. Kolay kaçışı olmayan squishy kahramanları Vanguard'ın kabuğundan en çok fayda alanlardır. Ardan'ın iyi erken oyun hasarları, güçlü ilk oyun kahramanlarıyla hafif sinerjiye sahiptir ve ayrıca geç oyun kahramanlarında hafif bir Strateji gösterir çünkü geç oyundan düşmez. Gauntlet, güçlü etki alanı (AoE) hasarına sahip kahramanlar ile güçlü bir Stratejiye sahiptir ve aynı zamanda kahramanlarla uzak mesafeden çıkış hasarına neden olan güçlü Stratejiye sahiptir.

Bir hatırlatma olarak, güçlü Strateji terimini kullandığımda, iki kahramanın birlikte çok iyi çalıştığı anlamına geliyor. Hafif Strateji , iki kahramanın birlikte iyi çalıştığı, ancak güçlü Stratejiye sahip kahramanların olduğu anlamına gelir. Nötr Strateji basitçe Ardan'ın bir kahramanla ne harika bir seçim ne de korkunç bir seçim olduğu anlamına gelmez.


Güçlü Stratejiler


Adagio: genellikle bir destek olarak oynadığı için bu makalelere dahil değildir. Bununla birlikte, bir ikincil taşıma / destek olarak doldurulan bir Kristal Gücü Yol veya Orman olarak da oynatıldığını not etmek önemlidir. CP Adagio dahil takım kompozisyonları tipik olarak iyileşme ve otomatik saldırı meraklılarından büyük fayda sağlayan bir kahramanlık içerir.

Blackfeather: yolda veya ormanda şu an Ardan ile oldukça iyi iş çıkarıyor. Şu an oynandığı şekliyle Blackfeather, hedefin etrafında dans eden süper mobil bir kahraman, daha sonra düşmanları tam kalp atışı yığınları biriktiriyor ve sonra işine devam ediyor. Blackfeather, düşman ekibinin ortasında hasar ve yığın toplamak için olması gerektiği için Ardan, Blackfeather'ın hayatta kalabilirliğini ve ekstra hareketliliğini sağlamak için harika bir seçimdir.

Celeste: Ardan ile Celeste  güçlü stratejiye sahiptir. Onu destekleyici öncüleri ile iyi korumakla kalmaz, iyi yerleştirilmiş bir Gauntlet Celeste'ye düşman ekibine güvenle yıldız çıkarabilir ve hatta suikastçıları ya da yapışkan düşman kahramanlardan kaçmak için onu Koshka gibi oynak yapabilir.

Koshka ve Ardan klasik bir ormanda ikilidir. Pouncy Fun + Vanguard açılanmasının ne kadar etkili olduğu için Ardan doğal desteğin seçimi olduğu için Koshka ile birlikte çalışmaya bayılırlar. Koshka, düşman ekibinin ortasına girer ve Ardan, yavaş yavaş Koshka'yı  Vanguard ile takibe alır. Günümüzde hala bu çok iyi çalışıyor ve Ardan'ın erken oyun hasarı Koshka'nın erken saldırganlığını tamamlıyor.

Krul: Ardan ile çok iyi çalışıyor. Hepimiz Krul oyuncuları, Ardan'ın desteklenmesini her zaman severdi. Neden olduğunu görmek zor değil. Ardan, Krul'un temel zayıflığını (yapışkanlık eksikliği) telafi eder.

Reim: Ardan ile harika. Yavaş hareket hızı, Vanguard'dan çok fazla uzaklaştığı anlamına geliyor; bu da düşmanları yakalamada Reim'in kahramanca perk Frostguard'ı yavaşlatmasına yardımcı olabilir. Buna ek olarak, Gauntlet, büyük Valkyries inişine yardımcı olabilir ve Kış Şartları karaya daha kolay iner.

Rona: Krul'a benzer. Bu öncü, Rona'nun BP yığınlarını (eğer öğesi varsa) inşa etmesine ve düşmanlara daha kolay yapışmasına izin vermek için harika. Buna ek olarak, Vanguard yavaş bir AoE uyguladığından, Rona'nın Red Mist her zamankinden daha yavaş olan Vanguard'ın etkisinde kalırken, büyük AoE hasarının muhteşem bir izlemidir.

Skaarf: Vanguard'ın kabuğunun bu sersem ejderha için şaşırtıcı olması nedeniyle Celeste'ye benzemektedir. Elbette ki, onun için dışarıya çıkıp Spitfires ile oynamak onun için harika. Bununla birlikte, başka bir şey var: Skaarf'ın en büyük, Dragon Breath, büyük bir alana zarar veriyor.

Skye: Ardan ile son derece iyi strateji oluşturuyor. Forward Barrage ile kiting yaparken, Ardan bunu bir Vanguard ile daha da kolaylaştırabilir. Skye, Suri Strike ile düşman ekibine agresif bir dalış yapmak istediğinde, hemen yanından geçerek, Vanguard'ı isteyecektir. Gauntlet ve Death From Above, oyunda en güçlü imar becerilerinden ikisidir ve kolayca birini bir köşeye sıkıştırmaya zorlayabilir.

Vox'un Ardan ile güçlü stratejisi var. Vox CP rotasına gidiyorsa, bir Gauntlet Resonance ve Wait For It ile büyük AoE hasar görmesi için mükemmel bir ortam sağlar. Vox, Breaking Point ile WP'ya gidiyorsa, Vanguard Vox'un ekstra sağ kalım sağlayarak daha fazla BP yığınları oluşturmasına izin verir. Ayrıca Sonic Zoom ile takip edilen bir öncü mükemmel yakalama sağlar.



Kötü (Nötr) Strateji

Joule, Ardan ile olumlu ya da olumsuz bir şekilde strateji oluşturmaz. Joule, Ardan'ın Vanguard'ından bir miktar koruma alır; ancak Joule otların ortasındaysa, muhtemelen düşmanların üstünü atlayıp birini şaşkına çevirir ve çabucak silahını kullanır; bu durumda Vanguard çok fazla mesafe kazanmaz. Catherine açıkça Joule için bir destek olarak daha iyi bir seçimdir.

Olumsuz Stratejiler

Hiç kimse! Ardan'ın hiç kimseyle olumsuz stratejisi yok. Ardan'ın kitleri ona neredeyse tüm kahraman kadrosuyla olumlu bir strateji kazandırıyor.




Yorumlar