Duruş Şeklinizin Sizi Nasıl Etkileyeceğini Öğrenin!

Duruşunuzun sizi nasıl etkileyebileceği şimdiye kadar hiç akılınıza geldi mi? İş yerinizde veya boş zamanlarda oturmanız, zihinsel refahınızı etkileyebilir. Vücudunuz yalnızca iyi bir duruş sergilerseniz size daha iyi ve daha çevik bir vücut sunacaktır.

Ancak bugünün modern dünyasında, zamanımızın çoğunu masa başında otururken, TV önünde, araba da ya da koşuşturarak geçiririz. Bir masa başı işimiz olsa bile, çoğumuz baştan aşağıya aynı saatler boyunca kıvrandırmayı gerektiren işlerle uğraşıyor, bu durum zayıf duruşa neden oluyor, yalnızca kronik sırt ağrılarınız olmayacak vücut dinlenmek için bir yerler arayacaktır.


Duruşun sizi nasıl etkileyebileceğini öğrenin:

Omurilik yaralanması


Aynı duruşun korunması aynı kas gruplarına baskı yapar ve bu da kas yorulmasına neden olur. Bu, kaymaya neden olur. Boyun ve üst sırt kasları izometrik kasılmayı sürdürür ve kısa ve sıkı hale gelir. Göğüs kasları da gergin ve dengesizleşir. Bu, kas noktalarında genel ağrılara ve lokal tetikleyicilere neden olur. Vücut, dengesizliği gidermeye çalıştığında, spinal yaralanmaya neden olabilir.

Organ Kompresyonuna Neden Olurlar


Kötü bir duruş sıkışmaya neden olabilir ve daha da sık nefes almaya neden olabilir. Omuz kasları ileri hareket eder, üst sırtın normal eğrisi abartılı hale gelir ve omuz bıçakları aşağı doğru döner. Bu yorgunluğa neden olur ve hayati kapasite akciğerlerinde nefes azalır. Odak ve yoğunluk olmadığımız için bu duygusal bir etkiye sahiptir.

Servikal omurganın eklemleri kısmen sıkışabilir, bu da potansiyel olarak sinir kökü basıncına neden olabilir. Bu egzersize dikkat et, gözlerinizi kapatın, kaşlarını çatın, zihniniz nasıl hissedecek, uyuşukluk veya tazelik, yeniliğe açıktır veya kendi benliğinize kapılmayı seviyorsunuz. Nefes alabiliyor musunuz, yoksa savunmasızlık ve şüphe hissi duyuyor musunuz?

İyi Duruşlar Olumlu Tutum Yaratır


Yukarıdaki sorunun cevabı olumlu olursa, başka bir etkinlik deneyelim. Bu süre, kaburga, omuzlar ve kuyruk kemiği mükemmel şekilde hizalanarak dik oturulur. Düşünce süreci nasıl şimdi? Doğru duruş kesinlikle akciğere hava akışı sağlayacak; Olumsuz düşüncelerde bir azalma hissedeceksiniz ve kaslarınız üzerinde hiçbir yorgunluk veya baskı kalmayacak. Daha fazla odaklanacağınızdan, fiziksel ve zihinsel olarak daha fazla güçlendiğinizden bahsetmiyorum. Daha fazla güven, güçlendirme ve nezaket duygusuna sahip olacaksın. Doğru veya iyi duruş vücudunuzu nasıl etkileyebilir. Yukarıdaki etkinlik, bir fitness yoga eğitmeni olan Ava Kyte, sağlıklı bir yogi ve akıl hocası tarafından tasarlandı.

Duruşun Zihinsel ve Fiziksel Gelişime Etkisi



Davranış bilimcisi Eric Pepper, San Francisco Devlet Üniversitesinde bütüncül bir sağlık öğreticisidir. Öğrencilerin derslerinde periyodik olarak ayakta durmalarını sağlayacak ve yürüyerek veya kıpırdama gibi basit egzersizleri yapacak ya da sadece dik duruşa oturmalarını istemeden önce bir dakika kadar dolaşacaktır. Öğrencilerine bu etkinliği sorarlardı, böylece uzun süredir oturmaları nedeniyle yorulmazlar ya da dolaşmazlardı. Bu egzersizden sonra öğrenciler daha enerjik ve dikkatliydiler. Pepper'e göre, duruşunuzla doğrudan zihin ve beden ilişkisi var.

Dikkat edilmesi halinde bile, doğru bir duruş sergilemesi gerektiğini unutmamak önemlidir. Kas gerginliğini gidermek için işten kısa bir veya iki dakika mola vermek ve dik yürümek veya kas stresini azaltmak için biraz küçük egzersiz yapmak önerilir. Bu, enerji seviyelerini etkinleştirir, oysa yürürken eğilir veya kayarsanız zihinsel ve fiziksel enerjinizi boşaltır. Eric Pepper ve Ohio State Üniversitesi'nden bir başka bilim adamı tarafından yürütülen bu türden bir başka çalışma, kafanızı anlaşma ya da anlaşmazlık içinde başını sallayarak da kişinin görüşünü etkileyebileceğini belirtti. Bir başka çalışmada, kendine has bir kucaklama da kas ağrılarını azaltabileceğini ortaya koyuyor.


İpuçları Daha İyi Olmak İçin


Duruş, duygusal, zihinsel ve fiziksel zihin ve bedenimiz üzerinde doğrudan etkiye sahiptir. İyi veya kötü duruşumuz aslında düşünce sürecimizi belirleyebilir ve bizi doğru veya yanlış karar için etkileyebilir. Basit bir deyişle, yanlış bir duruş koymak, yorgunluğa düştüğünüzde ve sizi daha az enerjik hale getirerek olumsuz bir düşünceye neden olacak veya yanlış bir karar vermenizi sağlayacaktır. Ve eğer doğru bir duruş sergilerseniz, zihin ve beden daha enerjik olacak ve netlikle aklında kararlar alacaksınız. Bunca zamandan beri göze çarpıyor ve kolay buluyorsanız, bundan sonra dik durmaya çalışın, daha da kolaylaşır.

Doğru duruş için ipuçları


  1. Meditasyon Uygulama

  2. Sağlıklı yemek

  3. Stretch Egzersiz Yapak

  4. Geri güçlendirme egzersizleri yapmak

  5. Kaslarınızı Eslendirin

  6. Omurganızı eğitin

  7. Hamstringlerinizi ve buzağı kaslarınızı güçlendirin

  8. Doğru duruşun sizin için gözlemcilerde de iyi bir izlenim yarattığını unutmayın.


Yorumlar