Mutfakta Yapacağınız Paha Biçilemez Pratik Yöntemler!


Hayatımızda pratikler her zaman işleri kolaylaştırmamıza yardımcı olur. İşte size mutfakta çok yardımcı olacak bazı pratikşler.
Haydi, bu inanılmaz can sıkıntılarını gideren formüllere bakalım.

# 1 Dondurma Kaşığı


Kabak tohumlarını çabucak çıkarmak için bir dondurma kaşığı kullanabilirsiniz. Keskin kenarı, sebzelerdeki tohumları kolaylıkla sıyırır.

# 2 Buz Küpleri ve Bir Kağıt Havlu


Pişmiş yemeğinizden fazla miktarda yağ almak için buz küpleri ve kağıt havlu kullanabilirsiniz. Buzu havluyla sarın ve yiyeceğin üstünden silin.

# 3 Film Sarısı


Plastik sargıyı buzdolabında saklayarak en iyi şekilde kullanabilirsiniz. Soğuk yiyecek sargısı daha iyi kalır, daha yapışkan ve yırtılmaz.

# 4 Meyveleri kolayca soyun


Portakalları, limonları soymak için kolayca mikrodalganın içine 20 saniye süreyle pişirebilirsiniz bu sayede meyveleri soymak daha kolay olur.

# 5 Haşlanmış yumurta soyma


Haşlanmış yumurtaları su, soda veya sirke ekleyerek kolayca soyabilirsiniz.


# 6 Daha Fazla Meyve Suyu Sıkmak İçin


Bir limon, portakal vb. suyunu sıkmak için, önce buzdolabındaki meyveleri 15-20 saniye mikrodalgada ısıtın.

# 7 Yumuşak Peynir Nasıl Paçallanır


Rendelemeden önce yarım saat boyunca dondurucuya koyarak yumuşak peynirleri kolaylıkla rendeleye bilirsiniz.

# 8 Gözyaşları olmadan Soğan Kesin


Soğanları kesmeden önce 30 dakika boyunca dondurucuya koyun.

# 9 Makarna Kaynatmanın En İyi Yolu


Makarna suyunun taşmaması için onu izlemek zorundasınız fakat tepenin üzerine tahta bir kaşık veya karıştırıcı koyun. Ahşap, köpüğün kenarından geçmesini önleyecektir.

# 10 Bütün Olarak Tavuk Kızartın


Bir tavuk pişirirken, göğsüne taraf yatırın. Bunun nedeni etin çoğunu içermesidir.


# 11 Parşömen Kağıdı


Pasta için özel kalıplara sahip değilseniz, bunun yerine parşömen kağıdı kullanın.

# 12 Fırında Öğeleri Isıtmanın Doğru Şekli


Mikrodalga fırında bir pizza veya diğer pişmiş öğeleri ısıtırken nemlerini korumak için bir bardak su kullanın.

# 13 Mükemmel Peste Yumurtalar


Yumurtayı kızartmak için tencereye dökün, ancak bitkisel yağ yerine su ekleyin ve tavayı ısıtıcının üzerine koyun.

# 14 Ceviz Nasıl Depolanır


Kabuklu fıstıkları, kapalı bir kaba koyarak dondurucuda saklayabilirsiniz. Bu onların beslenme özelliklerini korumaya yardımcı olur.



Yorumlar