Hayatımızda pratikler her zaman işleri kolaylaştırmamıza yardımcı olur. İşte size mutfakta çok yardımcı olacak bazı pratikşler.
Haydi, bu inanılmaz can sıkıntılarını gideren formüllere bakalım.
# 1 Dondurma Kaşığı
Kabak tohumlarını çabucak çıkarmak için bir dondurma kaşığı kullanabilirsiniz. Keskin kenarı, sebzelerdeki tohumları kolaylıkla sıyırır.
# 2 Buz Küpleri ve Bir Kağıt Havlu
Pişmiş yemeğinizden fazla miktarda yağ almak için buz küpleri ve kağıt havlu kullanabilirsiniz. Buzu havluyla sarın ve yiyeceğin üstünden silin.
# 3 Film Sarısı
Plastik sargıyı buzdolabında saklayarak en iyi şekilde kullanabilirsiniz. Soğuk yiyecek sargısı daha iyi kalır, daha yapışkan ve yırtılmaz.
# 4 Meyveleri kolayca soyun
Portakalları, limonları soymak için kolayca mikrodalganın içine 20 saniye süreyle pişirebilirsiniz bu sayede meyveleri soymak daha kolay olur.
# 5 Haşlanmış yumurta soyma
Haşlanmış yumurtaları su, soda veya sirke ekleyerek kolayca soyabilirsiniz.
# 6 Daha Fazla Meyve Suyu Sıkmak İçin
Bir limon, portakal vb. suyunu sıkmak için, önce buzdolabındaki meyveleri 15-20 saniye mikrodalgada ısıtın.
# 7 Yumuşak Peynir Nasıl Paçallanır
Rendelemeden önce yarım saat boyunca dondurucuya koyarak yumuşak peynirleri kolaylıkla rendeleye bilirsiniz.
# 8 Gözyaşları olmadan Soğan Kesin
Soğanları kesmeden önce 30 dakika boyunca dondurucuya koyun.
# 9 Makarna Kaynatmanın En İyi Yolu
Makarna suyunun taşmaması için onu izlemek zorundasınız fakat tepenin üzerine tahta bir kaşık veya karıştırıcı koyun. Ahşap, köpüğün kenarından geçmesini önleyecektir.
# 10 Bütün Olarak Tavuk Kızartın
Bir tavuk pişirirken, göğsüne taraf yatırın. Bunun nedeni etin çoğunu içermesidir.
# 11 Parşömen Kağıdı
Pasta için özel kalıplara sahip değilseniz, bunun yerine parşömen kağıdı kullanın.
# 12 Fırında Öğeleri Isıtmanın Doğru Şekli
Mikrodalga fırında bir pizza veya diğer pişmiş öğeleri ısıtırken nemlerini korumak için bir bardak su kullanın.
# 13 Mükemmel Peste Yumurtalar
Yumurtayı kızartmak için tencereye dökün, ancak bitkisel yağ yerine su ekleyin ve tavayı ısıtıcının üzerine koyun.
# 14 Ceviz Nasıl Depolanır
Kabuklu fıstıkları, kapalı bir kaba koyarak dondurucuda saklayabilirsiniz. Bu onların beslenme özelliklerini korumaya yardımcı olur.
Yorumlar
Yorum Gönder