Savaşa Geri Dönüş Rehberi! - Vainglory


Belki de takımda  kendinizi yalnız bulmuşsunuzdur, çünkü bir birinden ayrı bir takımınız var. Ya da ekibiniz eziliyor, ancak yine de gayretli bir mücadele verin, takım dövüşü yapın ve Kraken'in üssüne çıkmasını bekleyin. Veya, belki de üst üste bir dizi telef attığınızı düşünün. Bugün, kendiniz ve ekibinizin zafer kazanmak için bu senaryoların üstesinden nasıl gelebileceğinizi tartışalım.

Bu tartışmanın Nasıl Yapıldığı bölümüne girmeden önce, biraz zaman ayırın ve gerilimin üstesinden gelmenin en önemli bölümünü ele alalım: Zihin. "Çok geride kalıyoruz" ya da "Zaten kaybettik" mantığı içine girmek kolaydır. Bunu yüksek sesle veya içten bir şekilde söyledikten sonra zaten vazgeçtiniz demektir. Zihniyetimiz en büyük mülkiyetimizdir, özellikle işler git gide bozulduğunda. Doğru zihniyetini koruyarak kendinizi kontrol altında tutmanız önemlidir. 

Gideceğin yoIdan eminsen eğer: EngeIIer ‘dinIenme noktan’ oImaktan öteye gidemez. 





Zihniyetinizi Koruma

Zihninizi doğru yerde tutabilirsiniz. Birincisi, objektif olmaya devam edin. Evet, hepimiz kazanmak istiyoruz. Bununla birlikte sizi de anlıyorum ve kabul ediyorum, ancak duygularımızı kontrol altında tutmamız gerekiyor. Unutmayın, çoğumuz için, sadece bir oyun. Eğer kaybedersen sadece yenileceksin, ve her maçı kazanamazsın. Herkes hayatının bir noktasında başarısız olur.
Aslında, çoğunlukla başarılı olan insanlar en başarısızlığa sonunda uğrarlar. Başarısızlıktan korkmak yerine, başarısızlığı gelişmek için bir öğretim noktası olarak kullanın. Kısacası, hatalarınızı öğrenin. Kaybetmekten korkuyorsan, elinden gelenin en iyisini yapamazsın. Korku özen gösterir ve dikkatsizlik korkaklığa yol açar. Bu nedenle, olumsuzlukların üstesinden gelmek için gerekli olan riskleri kabulleneceksiniz.

Oyun içerisinde ne kadar kötü durumda olasan bile sen kendinden eminsin ve takımının tamamını sen yönetmiyorsun. Sen kazanmak için savaşmaya devam et.

Taktiklerin Üstesinden Gelmek

Oyun içerisinde bir çok taktik mevcuttur. Bunlardan bazılarına değinerek neler yapabileceğinizi konuşalım;


Snowballing (Kartopu), bir takımın öncülüğünü alır ve diğer takımın onları durdurmak için güçsüz olana kadar baskıyı sürdürmesini sağlar. Siz buna sakın inanmayın. Diğer takımın kartopu ne kadar büyük olursa (Takım Halinde Toplanan XP ve Altın sayısı), üstesinden gelmek o kadar zor olur. "İnanmayın" demekle güvenle çiftleştirebileceğiniz, diğer takımın öldürülmesini bırakıp ekip halinde hareket edebileceğiniz bir kaplumbağa zihniyetine doğru dönmenizi kastettim. Kaplumbağa stratejisi geride ki bir ekip çok pasif hale gelir ve ellerinden gelen şeyleri kullanırlar. Onların ilgisini çekmeksizin mümkün olduğunca çok çiftçilik (Farming) yaparsınız. Maksimum seviyeye ulaşmak için çiftçilik yapmanız bir dezavantajın üstesinden gelmeye yarar, ve bu kaplumbağa taktiği ile kolaydır.

Kısacası;

Karşı rakip toplu halde sizi kışkırtarak hem sizden İlk kan altını ve Öldürme altını almaya çalışacak hemde ormanlarını döneceklerdir. Siz buna kanmamalı aynı şekilde Çiftçilik adı altında ki gelişme sürecine devam etmelisiniz.

Savaşırken, Kraken'in farkında olmalısınız. O, pasif bir yaklaşıma karşı nihai karşıttır. Harita bilinci, düşmanların Kraken'i çalmaya çalışmaması için anahtardır. Mayın tuzakları olmadan Krakeni koruyamayacağınızı düşünmeyin, ekibiniz bunu kullanmıyorsa, Kraken'in saldırıya geçtiği herhangi bir saldırı animasyonunu veya  Kestrel'in Glimmershots'ı veya Celeste'nin Heliogenesis'i'ni genellikle parıldar. Kraken'e saldırı girişimlerini savuşturmanız gerekecek, ancak bu onların Kraken aggro'suna sahip olup olmadıklarına kanıt olmak için iyi bir zamandır. Nesnel kalın - TAKIMCA KONTROL ETMEYİNİZ SOL TARAFTAN 1 KİŞİ SAĞ TARAFTAN 2 KİŞİ SIKIŞTIRIP AYNI ANDA DÜŞMAN TAKIMA SALDIRIN EĞER KRAKEN'in CANI AZ İSE KRAKEN'E SALDIRIN.

Pasif Kalan Takım Savaşlarının Üstesinden Gelmek

Ekibiniz saldırıda ve emredici bir zafer için savaşıyorlar. Şimdiye kadar berbat bir takıma çarpan en iyi oyuncu olduğunuzu düşünüyorsunuz, ancak bir takım savaşını kaybediyorsunuz, kendi takımınızda ki dengesizliği izliyorsunuz. İster erken bir oyun kariyeriniz varsa (Yeni Başlangıç) veya kötü kararlar aldıysanız da (Zaten Yenileceğiz) ; Bunu düzeltebilirsiniz. İlk adım takım savaşlarını durdurmaktır. Takımınızı yeniden gruplandırın. Geride kalmaya başlayıp başlamayacağını biliyorum, her şeyi denemek istemiyor da olabilirsin. Bununla birlikte, neredeyse daima 1v3'ü bile kaybedeceksiniz. Mevcut durumunuzu yeniden değerlendirmek için zaman ayırın. Stratejileri nedir? Buna nasıl karşı koyabilirsin? Bu soruların cevabı deneyimle birlikte gelir. Artık ekibinizin avantaja sahip olmadığını anlamak zorundasınız. En kötü senaryo, düşman ekibinin sizle dalga geçmesidir. Durumunuz ciddi derecede kötü ise rakip kahramanları yalnız yakalamaya çalışın. İlerleyen dakikalarda Yeniden Dirilme 50 Saniyeye çıkacak. Bu rakip takımdan 1 Kişiyi indirince 50 saniye boyunca 2 kişi savaşacakları anlamına gelir. Genellikle onların ormanında pusun. Eğer tek kişi kalırsalar Krakene saldırmaktan çekinmeyin. Tek kişi Kraken kontrolüne gelince onu'da indirerek Telef alma hakkına sahip olursunuz. Takımınızı bir araya getirin ve akıllıca oynayın.


Bazı yenilgiler başarının taksitidir.




Sıralamanın Düşüşünün Üstesinden Gelmek

Son 5 sırada yer alan oyunları kaybettiniz ve Sıralamanız "Cehenneme" dönüştü. Tüm ELO'nizi tekrar kazanmanız gerektiğini hissediyorsunuz - BİR BİR MAÇA DAHA KALMAYIN! Soğumuşsunuz. Soğumak, yinelenen kayıplardan ötürü üzgün olduğunuzda oyununuzu olumsuz yönde etkilemektedir. Sonuç olarak, daha fazla maç kaybedersiniz. Soğumak ile mücadele etmenin en iyi yolu nedir? DUR! Bir mola ver. Zihniyet sağlığınıza kavuştuğunuzda Vainglory hala orada olacak. Bazen boş günlerimiz var ve oyundan çıkmıyoruz. Oldukça normal bir durum. Başarısız olduğunuz da sizi bir başarısız insan haline getirmez. Çözüm, daha fazla denemek değil daha iyi bir zihniyet halinde geri gelmektir. Zihinsel olarak nerede olduğunuzu anlamak için bu kez zaman ayırın ve doğru zihniyet içine geri dönün. Bunun bir saat içinde mi, yoksa bir gün içinde mi kalması sizin tarafınızdadır. Soğudumda, genellikle uykumayı ya da bulaşık yıkamak gibi farklı bir şeyler yapmayı tercih ediyorum. Pozitif zihniyetimizi kaybettiğimizde eğim olur. Bu pozitif zihniyet yeniden toplandığında ve odaklandığında, Fold'un egemenliğine geri dönebilirsiniz!

Üzüntü, gerginlik ve hissi sarsıntılar, yorgunluğun en büyük üç sebebidir.




Yorumlar