İnsanların yaklaşık yüzde 18'i, dişlerinin sarı görünümünden mahcup olmaktan dolayı çoğunlukla dişlerini fotoğrafta gizliyor. Günümüz kültürünüzde dişler çok önemlidir - bu nedenle evde beyazlatıcı formüller kullanan ya da bürodaki profesyonel beyazlatma tedavilerine yönelenlerin sayısı arttı. Dişleriniz insanların fark ettikleri ilk şeylerden bazılarıdır; Onlar hem sağlık hem de güven işaretidir. İlk izlenim verirken, çoğu yaşlanmış, eğri veya renksiz dişler yaşamınızdan endişe duydurur; bu da kendinizle gerçekten ilgilenmediğinizin bir sinyalini gösterir. Beyaz, parlak dişlerle güzel bir gülümsemeyi kim istemiyor? Peki dişlerini beyazlatmanın en iyi yolu nedir?
#1
Kültürümüzde beyaz dişler giderek büyüyor. Her gün önümüze çıkan hikayeleri ile şöhretlerini parlak, çok beyaz dişleriyle gösteren ünlülerle dolu, bu da ünlülerin diş bakımının ne kadar önemli olduğunu gösteriyor. Sizinde o kadar önemli.
Üzücü gerçek şu ki, bazı insanlar, dişlerini ne kadar fırçalarsa fırçalasınlar, kahve içmek ya da çay içmek veya sigara içmek gibi alışkanlıklardan dolayı lekelenir ve sarı tabaka oluşur.
Çoğu zaman sarı veya kahverengi renkte dişler daha büyük bir soruna işaret edebilir: sağlıksız diş etleri, soluma minesi ve genel olarak kötü diş hijyeni. Dişleri sadece fırçalamak, dişleri ve diş eti iltihabı gibi hastalıklardan korumaya yardımcı olmaz - bu nedenle beyaz dişler kesinlikle güzel bir şey olsa da, işi perspektifte tutmaya yardımcı olur.
Çoğu zaman sarı veya kahverengi renkte dişler daha büyük bir soruna işaret edebilir: sağlıksız diş etleri, soluma minesi ve genel olarak kötü diş hijyeni. Dişleri sadece fırçalamak, dişleri ve diş eti iltihabı gibi hastalıklardan korumaya yardımcı olmaz - bu nedenle beyaz dişler kesinlikle güzel bir şey olsa da, işi perspektifte tutmaya yardımcı olur.
Günde iki kez fırçaladığımız da ve diş ipi dişlerinizi düzeltmeye yardımcı olmadığında, diğer seçenekleri düşünmenin zamanı geldiği anlamı ortaya çıkar. Dişler, hem derin hem de yüzey seviyesindeki lekelerin yanı sıra bazen kontrolümüz altında olmayan diğer nedenlerle de sarı olurlar. Renk değişikliğinin lekelenmesinden mi yoksa diğer faktörlerden mi kaynaklandığına bakılmaksızın, diş hekiminize başvurmanızı öneririz. Diş hekimleriniz sarı dişlerin beyazlatılmasına ilişkin önleyici tavsiyelerde bulunabilirler.
# 2 Dişler Neden Sarıya Dönüyor?
Diğer diş koşulları kadar acil olmasa da, sarı dişler size her gün gülümseme konusundaki güvensizliğinize ve isteksizliğinize neden olabilir. Neyse ki, dişlerinizin renginin iyileştirilmesi, yediğinizi ve içeceğinizi değiştirmek kadar basit olabilir.
Bu istenmeyen renk tonunun bazı yaygın nedenleri şunlardır:
1. Genetik
Bazen ailenin diş rengi devrededir. Ebeveynlerinizin dişlerinden bir tanesi sarıysa, muhtemelen de sizde de aynı durum mevcuttur.
2. Dentin
Emaye ince olduğunda ve altında dentin görüldüğü zaman dişler sarıya dönüşür. Dentin, emaye altındaki dişlerinizde koyu sarı ila kahverengimsi bir malzemedir ve aynaya baktığınızda gördüğünüz sarı renkten genellikle o sorumludur.
3. Giyim
Emaye sakız çiğnemekten ve gıda, içecekten aside maruz kaldığında, ve dişler sonunda yaşlandıkça sarıya dönüşür. Böylelikle emaye yaşla inceldiği için çoğu diş sarı renge döner, ancak bazıları kalıcı bir gıda lekesi ile karıştırıldığında grimsi bir ton alır.
4. Sigara içmek
Sigara içinde ki nikotin sadece sağlıksız bir bağımlılık geliştirmiyor; Dişlerinizde sarımsı veya kahverengimsi lekeler de bırakır (alışkanlığınızı atmak için bir neden daha).
5. İçecekler
Kahve ve çay, sarı dişlerin en yaygın nedenlerinden ikisidir, ancak kırmızı ve beyaz şarap da sorumludur. Diğer suçlular arasında koyu ve hafif soda ve suni aromalı spor içecekleri de yer alıyor.
# 3 Diş Fırçalama ve Yemek Yemek
Dişlerinizi doğal olarak beyazlatmanın en iyi yolu, her zaman kolay olmamakla birlikte, bir şeyler yedikten veya içtikten sonra dişlerinizi fırçalamaktır. Bu, çok fazla ısrar gerektirir ve yemek yediğiniz zamana (iş veya okul gibi) bağlı olarak biraz zor olabilir.
Çoğu gıda diş lekesi yapmaz, ancak bir kahve içici iseniz ya da sigara içiyorsanız, emaye ve / veya lekelenme nedeniyle zamanla renksiz dişlere sahip olursunuz.
Eğer düzenli olarak leke bırakan içecekler içiyorsanız, bunu kesmeyi deneyin. Olumsuz etkileri azaltmak için Çay, kahve veya asidik bir şey yedikten veya içtikten sonra su içmeye çalışın.
# 4 Aktif Karbon
Aktif kömür, oldukça emici bir maddedir. Odun kömürünün yüzeyine yapıştıklarında toksinleri giderir. Vücut tarafından emilir, ancak GI sistemi içinden geçer, dolayısıyla kimyasallara ve toksinlere yapışır ve vücuda girer sindirim sistemi tarafından dışarı atılır.
Toz kömürün içine temiz, ıslak bir diş fırçası batırın (veya diş fırçasında kömür kapsülü boşaltın). Odun kömürü kutusunun üzerine yaslayın ve odun kömürü kaplı diş fırçasını ağzına çabucak koyun (bu lavabonuzu korumak içindir). Küçük, nazik dairelerde 2 dakika boyunca fırçalayın, dikkatli bir şekilde tükürüp iyi durulayın.
Ağzını inanılmaz derecede temiz hissedeceksin ... Lavabo, o kadar değil! Gereken sıklıkta kullanın.
# 5 Zerdeçal
Zerdeçal beyazlatma, sarı rengini ve temas ettiği her şeyi emdiği için oldukça tartışmalı bir çözümdür. Diş beyazlatıcı olarak kullanılması dışında, diş etlerini temizlemek ve diş eti iltihabı gibi enfeksiyonları tedavi etmek de kullanılır
Zerdeçal Diş Beyazlatma
1. Bir yemek kaşığı zerdeçal tozunu eşit miktarda su ile karıştırın ve kalın bir macun yapın.
2. Dişlerinizi 3-4 dakika nazikçe fırçalayın.
3 . Tükürük ve su çıkana kadar durulayın net hızlı sonuçlar elde etmek için bunu düzenli olarak tekrarlayın. Zerdeçalın tadı çok kötüdür ve diş fırçanız da lekede bırakacaktır ama kullandıktan sonra beyaz dişleri hissedeceksin.
# 6 Portakal Kabuğu
C vitamini ve kalsiyum portakal kabuğu ile mikroorganizmalarla mücadele ederek dişlerinizi rahatlatmaya yardımcı olacak. Taze portakal kabuğu veya kuru portakal kabuğu tozu kullanabilirsiniz.
Yorumlar
Yorum Gönder