Ramazan'da Yiyilebilecek 10 Sağlıklı Gıda! Ramazan'da Yenmesi Gerekenler


Yeni yılın Ramazan ayı geldi. Sağlıklı yemek listelerine göz atmalar başladı bile. İşte, Ramazan'da sağlıklı yemek listesini sizlere sunuyoruz.

Hızlı bir şekilde vücut detoks haline gelir ve bağırsak yediğiniz gıdanın neredeyse tüm besinlerini emer. Ramazan ayındaki hızlılık sadece şafak sonu ve gün batımına kadar uzandığı için, enerjinizi yenilemek için birçok fırsat vardır.

Bu Mubarek Ay boyunca sağlıklı kalabilmek için dengeli beslenme ve iyi su almanın en sağlıklı yaşam tarzı oduğuda bir gerçektir. Vücudun sodyum ve potasyuma ihtiyacı vardır, ancak bunlar terleme yoluyla kaybedilebilir. Dolayısıyla, iftarlarınıza karbonhidrat, yağ vb. Gibi enerji açısından zengin yiyecekler eklemelisiniz. Ve elbette, yeterli miktarda su içmek eşit derecede hayati önem taşır.

İşte bu Ramazanda yemek için 15 sağlıklı besin öğesi.

 1. Izgara Et
Ramazan yemeğinizde yağsız et, balık veya tavuk, ızgara, haşlanmış veya fırınlanmışsa harika olur. Et vücudumuzdaki dokuları inşa etmek ve onarmak için kullanılan oldukça zengin bir proteindir. Omega-3 yağ asitleri bakımından zengin olduğu için somon çok iyi bir seçenektir.




2. Yulaf ezmesi
Yulaf ezmesi lif bakımından zengindir ve sahur'da mükemmel olur. Çözünür lif sindirimde yardımcı olur ve kolesterolü düşürür ve buda Yulaf Ezmesini Ramazan için sağlıklı bir seçenek haline getirir.



3. Humus
Nohut lif ve protein açısından zengindir. Enerji kaynakları olarak, özellikle de Ramazan'da mükemmeldirler.


4. Hurma
Dünyanın en eski meyvelerden biri olan Hurma vitaminler, mineraller ve sağlıklı liflerle dolup taşıyor. Aynı zamanda şekerle doludur, bu nedenle anlık enerji kaynağıdır.
   

5. Yumurtalar
Yumurta sadece protein açısından zengin değildir, aynı zamanda tok kalmanıza yardımcı olur. Artı damak zevkinize uygun çeşitli yollarla yapılabilirsiniz.


 6. Badem
Bademlerin en sağlıklı çerez olduğu söyleniyor. Protein kalsiyum ve E vitamini bakımından zengindirler. Genel olarak sağlığı da geliştirirler.




7. Tahıllı ekmekler
Karbonhidratları çok yüksek olduğu için beyaz ekmekten kaçının.  


[next]

8. Chia Tohumu (Nar)
Chia tohumları soğutma faktörü ile bilinirler. Vücutta çok kalırken mide yanması ve hazımsızlığı yatıştırmada yardımcı olurlar.


9. Yoğurt
Süt ürünleri büyük bir besin kaynağıdır. Yoğurt (meyveli veya bal aramolı), gün boyunca susamamamaya ve kalp rahatsızlıklarında yardımcı olur. 


10. Domates
% 95 sudan oluşan domatesler Ramazan ayı boyunca en iyi sebzedir. Onları salatanıza mutlaka ekleyin veya domates çorbası yapın. 
 

Yorumlar