Türkiye'de İnternet Bağlantıları Gözle Görülür Şekilde Yavaşladı! Siber Saldırı Türkiye'de!



13.05.2017 Cumartesi gecesi yavaşlayan İnternet aynı şekilde yavaşlığını Pazar günüde sürdürüyor. Sebebi açıklanmayan İnternet yavaşlamasının nedeni Son dönemlerde yapılan Siber saldırılar olduğu düşünülüyor. İnternet yavaşlamasını en çok Oyun oynayan ve YouTube'de Video izleyenler fark etti. Yavaşlamanın ne zaman geçeceği bilinmiyorken Siber saldırıların devamı geldikçe İnternet yavaşlamalarının devam edeceği kesin gözüküyor. İnternet yavaşlamalarını biraz'da olsa indirmek için VPN programları deneyenler VPN programlarının bazen işe yarayıp bazen yaramadıklarını söylediler.

Siber Saldırı Nedir?

Bilgisayar ve internet erişimi uzmanlaşmış hacker diye tabir edilen hack veya hacker gruplarının banka, polis, jandarma, devlet, şahıs, firma vb. Selerine Saldırı denir. Siteye veya bilgisayarlara zarar vermek için ile yaptıkları saldırıya. Bu saldırılar, neticesinde, bilgisayara ya da sitelere erişmek, bilgi vermek ya da bilgi yok etmek.


Günümüzde internet kullanımıyla birlikte siber saldırı, bir başka deyişle sanal saldırı olayları da artmaktadır. Cep telefonu, sosyal medya ve iletişim ortamları, web siteleri, çevrimiçi oyunlar, elektronik posta ya da bir grup tarafından bir bireyi karalayıcı, küçük düşürücü yayın ve duyurular yapılarak kişilik haklarına saldırılması siber (sanal) saldırıdır.

İnternet Yavaşlamasından Ötürü Başka Nelere Neden Oluyor?


Fidye yazılımı olarak adlandırılıyor, doktorların BBC ile paylaştığı görüntülerde Windows’ta son yıllarda ortaya çıkan fidye yazılımlarının benzeri gibi duruyor. Bu yazılımlar ile Windows sistemine sessizce sızıp  tüm verileri şifreliyor ardından şifre anahtarını başka bir sunucuya kayıt ettikten sonra uyarı veriyor. Belirli bir miktar Bitcoin (Ücret), istenen hesaba gönderilmesi talep ediliyor. Eğer gönderilmezse, şifreli verilerin anahtarının sunucudan da silineceği söylenerek, kullanıcıya süre tanınıyor.
Fide ücreti 300 Dolar olarak isteniyor

Yorumlar