Japon Samuray Savaşçılarının 130 Yıllık Görüntüleri Nefesleri Kesiyor!




Sanırım Samurai Savaşçılarını duymuşsundur. Ancak duymayanlar veya duyanlar fakat haklarında bir şey bilmeyenler için, korkusuz savaşçılar hakkında biraz daha bilgi vereceğiz.

Bushi olarak da bilinen Samuraylar, modern öncesi Japonya savaşçılarıydı. Onlar Japonya'nın kültürlü savaşçılarıydı. Samuraylar zamanlarının çoğunu savaşlara ayırdı. Samuraylar, sahip oldukları her şeye ve son adam ölene kadar savaşmaya karar vermişlerdir- ölümle mücadele edeceklerdi! Samurayaların mızrakları, silahları, yayları ve okları gibi bir dizi silahları vardı, ancak ana silahı Kılıçları idi!

130 yıllık tarihine dayanan bu büyüleyici fotoğraflar tam olarak Japon Samuray savaşçı kabilelerinin yaşamını gösteriyor. En şok edici görüntü, kana karışmış bir savaşçının karnının derinliklerine girmiş kılıcı gösteren görüntü olduğunu düşünüyorum. Ladı uzatmadan gelin Samuraylara daha yakından bakalım.



Samuray savaşçıları renkli kıyafetleri ile donatılmış kılıçları ile savaşmaya hep hazırlar!
Samuraylar, Heian döneminde 710 yılına dayanırlar ve özellikle yerli Emirishi'yi Honshu'nun kuzey kesiminin Tohoku bölgesinde bastırmak için yapılan savaşlarda yer almışlardır.


Japonya'da Seppuku ya da Harakiri'yi gerçekleştiren bir Samuray savaşçısı.
Seppuku veya Hara-Kiri, onurlu bir şekilde ölmek isteyen Samuray savaşçıları tarafından kullanılan bir gelenektir. Bu, soyutlanma yoluyla Japon tören intiharının bir şeklidir. Seyirci önünde yapılan ayrıntılı bir ritüeltir.





Kendi savaşçılarından birinin ritüel intiharını denetleyen Samuray savaşçıları (beyaz giyinmişler).
Yüzyıllar boyu, Samurai giderek daha güçlü hale geldi ve nihayetinde Japonya'nın 'savaşçı soyluluğu' oldu. Bushido "savaşçının yolu" olarak bilinen bir dizi kuralı takip ettiler.




Silah ve zırhlarıyla bir grup Samuray savaşçısı.
Yazılı ve sözsüz kod, tulum, sadakat, dövüş sanatlarının ustalık ve ölüm onurunu vurguladılar. Ancak kodlar, kahramanca cesareti, şiddetli aile gururunu ve özverili olmayan, bazen usta ve insanın anlamsız özverisini vurgulamak için gelişti. Kodlar zırhlarındadır.


 19. yüzyılda geleneksel bir Japon dükkânındaki kadınlar.
 Daha önce savaşan birçok grup vardı, ancak daha sonra bu savaşların sayısı azaltıldı.


İlk savaş fotoğraflarından biri, Venedik doğumlu Felice Beato tarafından 1862 yılı civarında çekildi.
Samuray savaşçıları plaka zırhı, yay, ok, mızrak, silahlar ve Samurai Kordonu da dahil olmak üzere geniş bir silah yelpazesine sahiptir.

 
Çalgı aletine üfleyen bir Samuray savaşçısı.
Edo döneminde barışın yavaş yavaş ilerlediği gibi yavaş yavaş öğretmen, sanatçı ya da bürokrat haline geldi, çünkü dövüş becerileri ihtiyacı önemini kaybetti. İmparator Meiji iktidara geldiğinde Samurayların yetkilerini kaldırmaya başladı ve 1873'den itibaren batı tarzında askerlik yapmaya başladılar.




Zırhlı üç Japon Samuray savaşçısı silahlarıyla savaşa hazırlar.
Bir katana (kılıç) giyme hakkı o zamanlarda halkı bunları göz ardı eden birini idam etme gücü ile birlikte kayboldu. Bununla birlikte, etkisi bugün hala Japon kültürü-modern dövüş sanatı- nda görülüyor.  

 

Yorumlar