Vainglory Ping, Lag Sorunları ve Çözümleri - Gecikme Süresi Azaltma



Gecikme, telefonundan yollanan bir paketin ya da sinyalin (“ping”), oyun sunucusuna ulaşıp senin telefonuna geri dönme süresinin uzamasıdır. Sinyalin gidiş-dönüşü 1000 milisaniye veya daha uzun sürerse gecikme yaşanmış sayılır.

“Lag” ise bu gecikme nedeniyle oyun içinde yaşadığın; vaktinde tıkladığın halde kahramanın yürümememesi ya da yetenek kullanmaması vb. sorunlardır.

Pek çok oyuncu lag yaşar. Hatta bazıları gecikme yüzünden defalarca oyundan düşer. Bu sorunlar genelde telefonunla sunucular arasındaki gecikmeden kaynaklanır. Bant genişliğinin yeterli olmamaması, paket kaybı ve ağ yoğunluğu gibi bir çok nedeni vardır. Sunucuların kalabalık olmasından da kaynaklanabilir. Oynadığın oyundaki diğer oyuncular da lag ve ani gecikme artışları yaşıyorsa, sunucular kalabalıktır.

SORUNLAR
  • Gecikme (Lag) Yüzünden Yaşanan Yavaşlamalar
  • Gecikmeyle (Lag) İlgili Olmayan Yavaşlamalar

ÇÖZÜMLER

  • Kablosuz Bağlantı Kullanıyorsan
  • İnternet Hızını Düşüren Uygulamalar Kullanıyorsan
  • Ağ Donanımında Sorun Varsa
  • İnternet Servis Sağlayıcın Bağlantı Sorunları Yaşıyorsa
  • Yukarıdaki Adımlara Rağmen Sorun Yaşamaya Devam Ediyorsan
 Gecikme (Lag) Yüzünden Yaşanan Yavaşlamalar:
  • Oyun seçenekleri ekranında yüksek ping süresi
  • Hareket, yetenek gibi işlemlerde gecikme
  • Etrafında bir şeyler olurken hareket edememe
  • Oyun güncellemesinin durup, sonra aniden çok çabuk ilerlemesi
  • Sık sık oyundan düşme 
Gecikmeyle (Lag) İlgili Olmayan Yavaşlamalar:

  • Düşük FPS (saniyede gösterilen kare sayısı)
  • Oyunun Çökmesi – Grafik Sorunları
  • Uzun Yükleme Süreleri (Bu sorun genellikle cihaz donanımının zayıflığından meydana gelir. Vainglory için önerilen cihazları seçmelisin.)
Çözümler: 

Üniversite Kampüsündeki Oyunculara Özel Not;Üniversite kampüslerinde oynayan pek çok oyuncu lag sorunu yaşar. Bu durumda, Halcyon Fold'da ağınızdaki performansını arttırmak için ağ yöneticilerinize özel ayarlar yaptırmanız gerekir. Öncelikle okulunuzdaki birimden bu konuda izin alın, sonra bize ulaşın ve e-posta adreslerini verin. Biz onlara ulaşıp, Halcyon Fold'da oynanma koşullarını düzeltecek yönergeleri iletiriz.

Kablosuz Bağlantıdan Kaynaklanıyorsa
Kablosuz ağlar, veriyi gerçek anlamıyla havadan iletir. Bağlantı engelllerden seker ve duvarlardan geçer. Bu nedenle arada sırada bağlantı kesilebilir. Kesildiğinde, telefonun veriyi yeniden göndermek zorunda kalır ve bu da büyük gecikmeye neden olur. Kablosuz bağlantı sinyalini güçlendirmek bu sorunu çözebilir ama tüm kablosuz bağlantı sinyalleri bu sorunu bir dereceye kadar yaşar. Bağlantını sağlamlaştırmanın en kolay yolu, Kablosuz internet sağlayıcına yakın olmaktır.


İnternet Hızını Düşüren Uygulamalar Kullanıyorsan
Bütün ağ bağlantılarının sınırlı bir bant genişliği vardır. Bu İnternet servis sağlayıcınla yaptığın anlaşmayla belirlenir. Türkiye'de sık kullanılan bağlantıların 1 Megabit (Mb / s), 8 Megabit (Mb / s) gibi bant genişlikleri vardır. Maksimum bant genişliği ve daha fazla veri alıp gönderiyorsan, gecikme artar. Bağlı olduğun ağda bu tür uygulamalar kullanan HERHANGİ BİRİ, varsa, performansın etkilenecektir. (Mobil ağlarda buna tabiidir).


Ağ Donanımında Sorun VarsaTelefonun gibi ağ donanımın da çok uzun süre baştan başlatılmazsa yavaşlar. Bu genelde birkaç ay alır. Modemini ve yönelticini (router) fişten çıkarıp 15 saniye bekle. Sonra önce modemini takıp yeniden başlat, sonra yönelticini aç.

Mobil ağ bağlantısı kullanıyorsan
Mobil ağ bağlantısı ile oyuna bağlanıyorsan bağlantını ve ayarlarını kontrol etmelisiniz. Cihazının içerisinde bulunan donanımsal anten Şarjdayken tam çalışmayabilir. Oyunu Şarjda oynamamaya özen göstermelisin. Bağlantı ayarlarının 3G, 4,G veya H+ olduğunu gözlemlemeli H+ ve 3G bağlantılarda en az 2 şebeke çubuğu çeken yerlerde oynamaya dikkat et. İnternet kullanan uygulamaları (Play Store, İnstagram, RaidCall, Twitter ve Facebook) durdurduğuna emin olmalısın. Facebook ve İnstagram size gelen mesaj Resimlerini önceden indirir. Play Store kendi kendini otomatik katılımsız güncelleyebilir, RaidCall bağlantısı bağlantı hızınızı saniyede indirdiği ses ile düşürebilir, Twitter otomatik bildirimleri senkronizasyon ederken bağlantı hızınızı düşürebilir.

İnternet Servis Sağlayıcın Bağlantı Sorunları Yaşıyorsa
Bu çözümler işine yaramazsa, internet servis sağlayıcına (internetini bağlamış olan şirkete) başvurmak durumunda kalabilirsin. Sorunlar zaman zaman bir teknisyenin müdahalesini gerektirebilir. İnternet servis sağlayıcıdan kaynaklanan sorunları aşağıdaki yöntemlerle tespit edebilirsin:



  • Hız testi yap

http://speedtest.net/ adresine git
Sana yakın bir sunucuyu seç
Test sonucunu, servis sağlayıcının kullandığını söylediği hızla karşılaştır.
Test sonucu kullanıyor olman gereken hızdan daha düşükse internet servis sağlayıcınla bağlantı kur.


DNS Değişikliği ile İnternet sorunlarını giderme;
 Bağlantı sorunlarını çözmenin diğer bir çözümü ise DNS değişikliğidir. İOS için DNS değiştirici uygulamaları varken Android için Manuel yapılabilen DNS ayarları vardır. Kablosuz veya Mobil Ağlar için en hızlı DNS aşağıda verildiği gibidir. En iyi performansı aşağıda ki DNS ayarları ile alabilirsiniz.



  •  (209.244.0.3 – 209.244.0.4) en hızlı dns çözümü olarak denenmiştir.
  • (208.67.222.222 - 208.67.220.220) Hızlı ve güvenli bir internet için iyi bir seçim olacaktır.
  Bağlantı sorunlarını çözdün mü? 

Yorumlar