İlişkilerde Beklentilerin Önemi - Mükemmel ve Mutlu Bir İlişki İçin Beklentiler



Aşağıdaki algılar sıklıkla sosyal medya'da etrafınızda süzülüyor ve herkesi rahatsız ediyor. Aslında, hepsi saçmalıktan ibaret.
“Mutluluğun sırrı hiç kimseden bir şey beklememektir, o zaman asla hayal kırıklığına uğramazsınız.”
Instagram'da ve diğer sosyal paylaşım sitelerinde gördüğüm sevgili videolarına “Bu çok üzücü” diye yorum yaptım. Yukarı'da ki yabancı bir girişimcinin sözü ise saçmalıktan ibarettir. Beklentiler olmak zorundadır.

Beklentiler tüm ilişkilerin ayrılmaz bir parçasıdır ve işte bu yüzden:

1. Mutluluğunuz Bir İlişkideki Diğer Kişilere Bağlı Değildir
Mutluluk 101'de öğrendiğimiz bir şey mi? Mutluluğumuz başka bir kişiye dayanmamalı. Yukarıda'ki alıntı aslında diyor ki, başka bir kişiye bağlı kalmayın çünkü sizi hayal kırıklığına uğratırlar ve sonra mutsuz olursunuz, esasen başka bir kişiye mutsuz olmanın gücünü pekiştireceğiz. Bu mutluluğa sarılı tuğla'dan başka bir şey değil.
2. Beklentiler Öz-Değer Algınızı Yansıtıyor
Bir ilişkide sağlıklı, makul beklentiler kendi kendine değer duygunuzu gösterir. Saygılı ve sevecen bir şekilde sevilmeye değeriz. Kendinize saygı duyarak ve ilişki beklentileri biçiminde gerçekçi standartları belirleyerek, istediğiniz ve ihtiyaç duyduğunuz ilişkiyi yaratıyorsunuz. Erkek arkadaşınız veya kız arkadaşınız arasında güçlü bir öz-değer duygusu, iletişim ilişkilerini güçlendirir.
3. Beklentiler Normal ve Gereklidir              
Hayatımızdaki insanlardan beklentilerde olmak normal ve gereklidir. Hayatımızdakilerin bizden beklentileri olması normal ve gereklidir. Sevgilinizin size sevgiyle, şefkatle, değerli ve saygılı davranması gerekir.  Ve sizden de aynı karşılığı bekler. Birbirimizin duygularını bozacak, tartışacağımız ve bir birimizi kıracağımız zamanlar olacaktır. İlişkiler kavgasız değildir, fakat bu, pencereden beklentileri atmak anlamına gelmez. Beklenti, sevgi ve güven gibi bir ilişkinin bir bileşenidir.
4. Beklenti Güvene Yol Açar
Sevgililerimizin gerçekçi beklentilerini belirlediğimizde ve sevgilimiz bu beklentileri tekrar tekrar karşılıyorsa, onların güvenilir olduklarını öğreneceğiz. Beklentiyi belirledik, yaptılar- bu yüzden güvenilirler. Bu, ilişki ilerledikçe daha büyük bir yakınlık ve daha derin bir güven kazandırır.
5. Beklenti İletişimdir
Beklentilerimizi tanımlamak ve iletişimimizi ilişkilerimizde artırmak beklentilerin karşılanmasının tek yoludur. Zamanın % 100'ü karşılamayacaklar, ancak ilişki alanı içinde neye ihtiyaç duyduğunuzu ve ihtiyaç duyduğunuz şeyleri açıkça belirtmek sizin sorumluluğunuzdadır.
6. Boş Bir Hedefte İlerlemezsiniz
Sevgililerimiz hakkında bir beklentimiz olmasaydı, ne istediğimizi veya istediğimiz şeyi tahmin etmeye nasıl başlayacaklar? İş almak ve işin nasıl yapılacağını bilmemek gibi bir şey - bunu nasıl yaparız, nasıl biliriz? İşi bilmeden maaşınız'da zam nasıl kazanabilirsiniz ki? İşinizi başarı ile nasıl tamamlayabiliriz? İlişkilerimizde de bu aynı şey. Eğer biriyle bir ilişki içerisindeysek ve bizden ne beklediğinize dair bir fikirleri yoksa, ihtiyaçlarınızı veya beklentilerinizi nasıl karşılayacakları konusunda emin değiliz. Bu doğru mu? Boş bir hedefe yürümek gibi bir şey. 
7. Bir İlişkide Beklentisiz olmak tembellik mıknatısıdır
Beklenti belirlemezseniz, yalnızca onlardan beklenen bir şeyi istemeyen kişileri hayatınız da barındırırsınız. Onlar sizi her zaman hayal kırıklığına uğratacaklar ve bununla kalmayacak hayal kırıklığına da uğrayacaklardır çünkü beklentilere hiç ilgi duymazlar, duydurmadınız. Beklenti olmaksızın, hayatımızda neyi istediğimizi, nelerden mutlu olduğumuzu ve yaşam tarzımızı bilmeyen bir insan ile mutsuz bir aile kuracağız. Olan bu, beklentiler sizce de önemli değil mi?
İlişkiniz'de beklentilerinizi gerçekçi bir şekilde belirlemek için yeni bir yola çıkın. Sevgiliniz veya yeni tanıştığınız kişi bu beklentileri karşılamıyorsa, hayatınıza ait değildir.

Yorumlar