Instagram Yeni Odak Modu Android'de Nasıl Kullanılır? - Android Instagram Odak Modu


Instagram android odak modu
Instagram'da Android kullanıcılarının bazılarında olmayan Odak modunu nasıl kullanacaklarını anlattık.



Popüler fotoğraf ve video paylaşım aracı olan Instagram bir yeniliğe daha imza attı. Herkesin severek kullanacağı odak modunu Instagram'da kullanıma sundu.



Geçtiğimiz günlerde iOS cihazlarda güncellenen Instagram'da Odak modu özelliği aktif hale geldi. Ama görünen o ki Android ile iOS Instagram sürümleri aynı olmasına rağmen Odak modu Android'de kullanılamıyor. Bu sorununuzu araştırıp size yanıt vermek istedik. Öncelikle, iPhone X, iPhone 8, iPhone 7 Plus - Galaxy S8, Galaxy S9'de Odak modu bu özellik gelmeden direk kamera'da kullanılabiliyordu. Son güncelleme ile Kamerası iyi olan cihazlarda Odak modu mükemmel fotoğraflar ortaya çıkarmaya başladı diyebiliriz. Peki, Android instagram'da odak modunu nasıl kullanabiliriz? Android Odak Modu yok diyenler için rehber niteliğinde olacak bu içeriği okumaya devam edin. Öncelikle Andorid'de Instagram Odak modunu kullanabilmek için cihazınız şu özellikleri kapsıyor olmalıdır.


  • Portre Modu
  • 8 MP ve Daha üstü Arka Kamera
  • 2 MP ve Daha üstü Ön Kamera
  • Andorid 7.0
  • Son sürüm Instagram
Yukarıda ki Kamera özellikleri ve sistem sürümü uyuşuyorsa Andorid'de Instagram odak modunu kullanabilirsiniz. Nasıl mı? Android'de Instagram Odak Modunu kullanabilmek için öncelikle Android için Instagram Beta'a kayıt olmanız gerekmektedir. Bunu yapmak için Google Play Store'dan Instagram BETA üye ol seçeneğini uygulayın. Bir kaç dakika sonra Android Instagram'da Odak modunu kullanabilmeniz için yeni bir Instagram güncellemesi kullanabilir olacaktır. Güncellemeyi uyguladıktan sonra Artık Android cihazlarda Instagram kullanıcıları Odak modunu kullanabileceklerdir. Odak modu hala gelmedi, yok diyenler için ise biraz daha beklemelerini söylemek zorudayız. Yavaş yavaş Stable olarak yayınlanmaya başlayan bu özellik bazı cihazlarda kullanıma sunulmamıştır. Örnek vermek gerekirse Instgram Odak modu Android cihazlarınının çoğunda desteklenmemekte. Veya, Odak modunu kullanmanız için Hesabınız hala o özelliğe geçmemiş demektir. Beklemek sizi Android cihazınız ile Odak modunu kullanmanızı sağlaya bilir. Eğer beklemek istemiyorsanız bu gün bir Apple Mağazasına giderek bir iPhone satın alabilirsiniz. 😇

Yorumlar