İyi Bir Başlangıç'a Sahip İlişkiler Biterken Yapılası Gereken Basit Şeyler - Terk Ediliş



Onunla yeni tanıştınız. Yalnızsın. Güzel bir ilişkiye ve yeni biriyle tanışmaya hazırsın. Aslında, yeni biriyle tanışmalısın, kendini harika hissettirecek biri, seni mutlu edecek ve kendini önemli hissettirecek biri ile. Yeni bir ilişkinin bunların hepsine sahip olduğunu ve mutlu olacağınızı görebiliyorsunuz. Ve işte burada! Harika bir mizah anlayışıyla göz alıcı bir görünüme sahip, harika bir insan. Seni güldürüyor ve mutlu ediyor. O en iyi sevgilidir, senin için. Hayatını bu insan ile daha hızlı yaşayabilir ve daha güzel yaşayabilirsin. Harika görünüyor. Harika hissettiriyor.
Sonra başlıyor. Terk ediliş oyunu.
Cevapsız aramalar veya mesajlar için telefonunuzu kontrol edin. Belki bir mesaj. Veya hiç bir şey. Sosyal medyanızı bir işaret olup olmadığı için kontrol edersiniz. Hala hiç bir şey bulamadınız. Senin için yazdığı mesajının bir şekilde siber uzayın genişliğinde kaybolmuş  olabilir mi? Çevrenizde karanlık bir boşluk var. Akıllı telefonunuzun ekranı simsiyah.

Yalnızsın, müstakilsin, terkedilmişsin.

Neredesin? O nerede? İlk iletişimi tekrar kurmaya teşebbüs ediyorsun. Hiçbir şey ruhunuzun acısını dindiremez gibi hissediyorsun. Terk edilmişlik, aklınızda tek bir soruyla sonlanıyor:
"Niye ya?"
Yeniden ortaya çıktığında, gülümsemesinin sahte olduğunu anlıyorsunuz. Tekrar bir araya geleceğin zaman sorular soruyorsun, soruların hepsi cevapsız. Pratik olarak size bunun sizinle hiçbir ilgisi olmadığını söylerler, sadece onunla bir sorunu vardır. Belkide uzaya, havaya, suya ihtiyacı vardır, her neyse ... Size ihtiyacı olsaydı sizi terk etmezdi değil mi? 'Niye ya' demeniz burada cevap buluyor aslında. Cevapsız sorularınızın cevabı ortada. Çünkü size ihtiyacı yok. Bir insan Sudan vazgeçmez değil mi? Veya oksijen? Bir ilaca ihtiyacı varsa o ilaçtan vazgeçebilir mi? Hayır. Ama sizden vazgeçti. Bir kere vazgeçilmişlik, her zaman vazgeçilmişliktir.

Temel olarak, o başka bir şeye ihtiyacı olduğunu söylüyor ama sizi değil.

Biliyorum. Bunu sindirmek çok zor. Sadece tuzağa düşme. Seni geri kazanmak için istekli olmadıkça “uzaya ihtiyacım var” girdabına düşmeyin.
Bırak ve yaşa. Daha iyisini hakediyorsun.

 İstediğini hak ediyorsun. Başka bir ilişkiden önce bile taviz vermeye başlama. Kendine bir iyilik yap ve bir kaç gün yalnız yürü. Bu konuda umursamaz olun ve sadece ilerleyin.

Yaşamak istediğin şekilde yaşamak için hayatın var.

Yorumlar