Şansın Varken Gençken Yapman Gereken 17 Şey! - Gençken Yapman Gereken Şeyler!



Gençliğiniz elinizden 1 kere geçecek. İşte Düşünce Kataloğundan sizlere Gençken, henüz zamanınız varken yapmanız gereken 17 örnek. Zor olabilirler ama denemeye değerler.

1. Dilini bilmediğiniz bir Ülkeye giderek orada bir kaç gün yaşamaya çalışın. Farklı yaşam kültürlerini tadın, insanları tanıyın ve yeni şeyler kazanın.
2. Tüm vücudunuz çıplak bir şekilde bir gün boyunca uyuyun. Kimse tarafından rahatsız edilmeyecek bir şekilde. 
3. Yolculuğun verdiği rahatlık için yolculuğa çıkın. Farklı kafeteryalarda, marketler de ve doğa yaşam alanlarında durarak bir şeyler yiyin, keşif yapın ve fotoğraflar çekilin.
4. Eğer bar insanıysanız tanımadığınız bir insan ile dans edin. Bu size ileri de öz güven kazandıracaktır.
5. Daha önce okumadığınız herhangi bir dini bir kitap okuyun ve dua edin. Örneğin bir incil alarak içerisinde neler yazdığını keşfedebilirsin. Nelerin değiştirildiğini anlamaya çalışabilirsin.
6. Mahallende yaşayan tanıdık insanları, arkadaşlarını ve onların arkadaşlarını çağırarak evde bir parti verin. Son ses müzik açın, içeçekler alın ve günün tadını çıkarın. (Bunu yalnız yerlerde kiralık Dublex daireler kiralayarak da yapabilirsiniz)
7. Hoşlanmaya başladığın insana hiç çekinmeden o gün anında bunu söyle.
8. Sabah kahvaltınızı bir seferliğine güneş doğumunda balkonda yapın. Sabah erken olduğu için bir seferliğine dedim. Yoksa istediğin kadar yapabilirsin. Bu sana daha aktif bir gün başlangıcı sağlar.
9. Çok uzun zamandır görmediğiniz eski bir arkadaşınızı arayın ve onunla buluşma planlayın. Eski arkadaşlıklarınızdan kalan anıları bir birinize anlatın.
10. Birkaç arkadaşınla kamp kurmaya gidin, içecek dolu bir soğutucu ve ızgara almayı unutmayın.
11. Bir ay boyunca hiç bir para harcamadan birikim yapın. Eğer çalıştığınız iş yeri canınızı sıkıyorsa, çalışmak istemiyorsanız ve işten ayrılma planlarınız var ise bunu yaparak 1 ay kafanı dinleyerek istediğini yapabilirsin.
12. Her gün gittiğiniz, boktan bir patronun olduğu, boktan bir işten ayrılmanın muazzam zevkini yaşayın.
13. Tüm haftasonunu tek başına geçirin, etrafta dolaşın, restoranlarda yemekler yiyin, kahve için. Kendinize asla izin vermediğiniz şeyleri yapın.
14. Herkesin değişik kıyafetler giyindiği bir ev partisi yapın veya buna katılın. Belki de bunu Türkiye'de ilk siz gerçekleştireceksiniz.
15. İnternette tanıştığınız insanlarla buluşmalar planlayın. Hiç görmediğiniz, uzakta ki arkadaşlarınız ile yan yana 1 gün geçirin.
16. Dünyanın en iyi üniversiteleri tarafından sunulan ücretsiz çevrimiçi sınıflardan birini katılın. Sadece öğrenmek uğruna bir şeyler yapın.
17. Yeteneklerinizi test etmek ve henüz kendiniz hakkında henüz öğrenmemiş olabileceğiniz şeyleri öğrenmek için yeni bir proje başlatın. Resimler üzerinde ciddiyetle çalışın, makaleler yazın, bir enstrüman alın, dans eğitimine katılın. Kendinizin daha iyi bir şeklini ortaya çıkarın. Başarınızı bulamasanız da, en azından kendini tanımaktan korkmayan cesur bir insan olursunuz.

Yorumlar