Zaman Kendimizi Sevme Zamanı - Nasıl Mutlu Olunur?



Tekrar kendimizi sevmenin zamanı geldi. Hayatımızda ki geçmiş ve şimdiki sorunlarımızı düşünmeme, unutma zamanı. Bundan sonra ne olacağını merak etmenin zamanı geldi. Nefes aldıkça kendimiz için yaşamak zamanıdır. Kendini sevmek, sadece modaya bu modaya'da ayak uydurmalıyız. Nasıl mutlu olacağımızı biliyoruz. Neden bilmeyelim? Mutlu olmak için bizi mutsuz eden şeyleri artık hayatımızdan çıkarıyoruz. 
Öz-sevgi, en özgün benliğiniz olarak yaşamaya devam etmek için cesaretin sürekli bir tezahürüdür. Yaşam boyunca karşılaştığınız şüphelere rağmen hayallerinizi takip etmeye cesaret edersiniz. Başarısızlık ve kırılmış hayaller karşısında insanların kendilerini güvende hissetmelerini görmek güzel bir şey. Ne kadar kırılsak bile bu zaman bizi kıranları düşünmek için verilmedi bize. Bu zaman, yapmamız gereken şeyler için; Yaşamak için verildi.
Bizi küçük düşüren insanlara karşı çıkmak cesaret ister. Güzel veya yakışıklı olduğumuza inanmaya devam etmek için elimizden gelen her şeyi yapmamız gerekebilir. Kendimizi daha fazla takdir etmeliyiz ki, niteliksiz ve sevgi için uygun olmadığımızı söyleyen iç eleştirmenle savaşabilelim.
Cesaretimizi insanlardan ve bizim için kasti olmayan şeylerden uzaklaşmaya yönlendirdiğimizde bir kurtuluş duygusu hissederiz. Hayatımıza yeni bir sayfa açmaya çalışırken kendimize daha fazla şefkat vermeliyiz. Kendimizi daha fazla sevmeliyiz. O senden önemli değil, bu senden önemli değil. Hiç kimse senden önemli değil. Sana verilen oksijen ondan geçmiyor.  Geçmişte bizi haksız, yorgun ve kırgın bırakan insanları affetmek gerçekten cesurca bir şey fakat kendinize'de büyük bir saygısızlıktırç Kolay olmayabilir, ancak yaşamlarımızda istediğimiz şeyin yerine ihtiyacımız olan şeylere öncelik verebileceğimiz daha büyük bir amaç olduğunu biliyoruz.
Olumlu, sevgi dolu veya olumsuzluklarla dolu bir dünya'da yaşamaya devam ettiğimizde de çok cesurca bir şey yaparız. İnsanların sadece kendileri için şefkatli olduklarını öğrendiğimizde mutlu olacağız. Düşünmeyeceğiz bizi düşünmeyen insanları. Tutmayacağız elimizden tutmayan insanların elini. Yanlarında olmayacağız iyi günlerimiz'de yanımızda barınan insanların.
Dahası, hayatın mükemmel olmadığını, ancak hala yaşamaya değer olduğunu kabul etmenin cesaretine sahip olarak muhteşem bir şey yaparız. Hepimiz, bir kişiye sebep üzüldük. Ama artık mutlu olma zamanımız geldi. Artık kendimizi sevme zamanı geldi. Kimse senden önemli değil ve kimse seni onları düşündüğün kadar düşünmez. Kimse bir sen değil.
Artık düşünmeme zamanı, yapılanlara karşıt yapılması gerekenleri yapma zamanı. Kıranları kırmayı, üzenleri üzmeyi, terk edenleri unutmayı onlardan vazgeçmeyi, tüm yolları onlara kapatmayı, sevdiklerimizle yalnız yaşamayı, kendimizle yalnız yaşamayı yine de kendimize saygı duyup, kendimizi sevmeye devam edip bizi üzenlere hayatımızda yer vermeme zamanı. Zaman, gerçeklerle yüzleşmeyi ve gerçek kararlar verme zamanı. Zaman, bizim gençliğimizin en doğru kararlarına saygı duyma zamanı.
Zaman önemli hissetme zamanı, zaman iyi insanların zamanı.

Yorumlar